Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa!

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

9.12.2013

Vesa Sisättö

Suomi juhlii muutaman päivän päästä 116-vuotisjuhliaan. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa vietetään jälleen uudella erilaisella teemalla. Tapa alkoi parikymmentä vuotta sitten, kun juhlat olivat evakossa Tampereella.

”Vuoden 2033 itsenäisyyspäivän eli Suomen synttäreiden teemana ovat lastenkutsut”, paljastaa linnanvouti Tetanus-Biltema Roxx.

”Pudotamme ikään kuin 110 vuotta Suomen iästä ja leikimme taas kuusivuotiaita. Juhlien pukukoodi on prinsessa/merirosvo.”

Juhlavieraille on luvassa hauskoja seuraleikkejä. Keltaisessa salongissa on tarkoitus leikkiä pullonpyöritystä koko illan.

”Luultavasti tulossa on sellaisia tehtäviä kuin ’ratkaise valtiontalouden alijäämä’ tai ’sovittele some-tukihenkilöiden lakko’. Totuuksia ei luultavasti kuulla paljoa”, arvelee linnanvouti Roxx.

Erityisen villeiksi tehtävien odotetaan muuttuvan sen jälkeen kun televisiokamerat sammutetaan kello 22. Valtiosalin nurkassa taas on mahdollisuus kokeilla Kannaksen kiinnitystä, jossa silmät sidottuina pitää kiinnittää Kannas takaisin Suomeen.

”Odotamme hiukan jännittyneinä, mitä Venäjän suurlähettiläs pitää tästä seuraleikistä”, kommentoi ulkoministeri Jenssimirkku Prätkämäyrä juhlien ohjelman tultua julki.

Kakkujen, limun ja perunalastujen mättämisen lisäksi kaikki vieraat voivat osallistua ongintaan. Valtiosalin oven poikki ripustetun Suomen lipun takaa kukin vieras saa oman pienen lahjan.

”Valkoisen ristin ritarikunnan ritarimerkkiä, vuorineuvoksen titteliä ja sen sellaista pientä”, kuvaa linnanvouti.

”Onhan näissä juhlissa iso järjestäminen. Voi olla, että ensi vuonna järjestämme koko homman McDonald’sissa.”

Huumepoliisi ja rikolliset sulautuvat – tilastot kaunistuvat

Sisäasiainministeri Hela-Gallona PissDeBeeriä hiillostettiin eilen eduskunnassa rikostilastoista. Viime vuonna 52 prosenttia huumausainerikoksista todettiin olevan huumepoliisin tekemiä. Trendi on jatkunut jo vuosikymmeniä: poliisi on hakeutunut lähelle rikollisia päästäkseen selville heidän toiminnastaan.

Poliisin kokemuksen lisääntyessä poliisin vastuu salakuljetuksesta, huumekaupasta ja vasikoiden pahoinpitelyistä on luonnollisesti kasvanut. Soluttautuminen on vuosia ollut molemminpuolista. Helsingin huumeyksikössä joka toinen etsivä on liivijengeistä.

”Huumepoliisin strategia on ollut menestys! Olemme voineet kirjata vuosittain 50 prosentin vähennyksiä huumerikoksissa, sillä huumepoliisin tekemät rikokset mitätöidään eikä niitä tutkita”, sisäasianministeri kehui.

”Viime vuonna saavutimme ensimmäistä kertaa tilanteen, jossa yli puolet huumausainerikoksista ei oikeasti tapahtunutkaan.”

Huumepoliisin ja rikollisjärjestöjen lopullinen yhteensulauttaminen on jo valtiontalouden rationalisointiviraston asialistalla.

Viite