Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kaamosgolffaajien paratiisi avautuu

13.3.2013

Vesa Sisättö

Matkailijat haluavat yhä jalostetumpia matkailukohteita. Takana ovat ne ajat, jolloin turisti vaivautui toiselle puolelle maata tai maapalloa pällistelemään soraläjää tai kallionkumparetta, joka oli törröttänyt paikallaan myöhäiseltä triaskaudelta lähtien. Nykymatkailija haluaa laatua – sitä että matkailukohteen eteen on nähty vaivaa.

Vaativat golfmatkaajat tulevat nauttimaan ensi viikolla avattavasta Kilpisjärven Kaamosgolfkentästä. Kenttä on raivattu entisen Saana-tunturin paikalle.

”Joo, räjäytimme sen pois. Osa kivimurskasta on kipattu viereiseen järveen, joka täyttyikin siitä sen verran, että saatoimme tehdä sen paikalle golfkeskuksen parkkipaikan”, kertoo Kilpis Lake Caamos Golf Oy:n toimitusjohtaja Marko Reiluhitler.

Golfkenttä on arktisissa oloissa poikkeuksellinen: se on ympärivuotinen.

”Alla on ydinvoimala. Takuu on, että kentällä pystyy pelaamaan sortseissa vaikka joulunpyhinä. Se onkin vetonaulamme: Kaamos-Golf!” Reiluhitler riemuitsee.

Lapin matkailuviranomaiset eivät harmittele Saana-tunturin kohtaloa.

”Ei jokin kilometrin töppärä pysty ikinä kilpailemaan Euroopan matterhornien kanssa. Matkailukohdetta oli kehitettävä. Tämä oli loistava ratkaisu”, ylistää matkailujohtaja Pöy van der Stratosbar y Poschautuswasser Colonial Lapland Ltd:stä.

Tunturi, järvi ja oikeastaan puoli Lappia siirtyi Kilpis Lake Caamos Golf Oy:n haltuun yhden euron nimellisestä hinnasta.

”Ja itse asiassa minä lainasin sen, kun niillä ei sattunut olemaan silloin mukana”, myöntää van der Stratosbar y Poschautuswasser.

Sotakokit herkuttelevat taas taistelukentillä

Yleisradion menestyssarja Sotakokit – verta pakkiin! palaa ohjelmistoon, kun toisen tuotantokauden jaksot alkavat pyöriä Yle Ruoka -kanavalla.

Ohjelman pääkokin Helinämelina Betoniaitan aisaparina toimii tällä kaudella apukokki Rispa ”Matti” Äärijorma edellisen kauden apukokin Joltsi Reikaleen jouduttua ikävään onnettomuuteen Afganistanissa. Hän oli poimimassa villiyrttejä pestoon astuessaan jalkaväkimiinaan.

Tulevalla kaudella Helinämelina ja ”Matti” valmistavat muun muassa ranskalaisia perunoita keskellä Belgian sisällissodan viime kesän etenemisvaihetta. Ennakkotietojen mukaan perunoita paistetaan palavan panssarivaunun päällä kaatuneen kypärässä – käyttäen siis tarvikkeita, joita löytyy useimmilta taistelukentiltä.

”Toivomme katsojien närkästyvän taas oikein kunnolla! Saimmehan viime vuonna Kultaisen trollin jaksosta, jossa Helinämelina ja Joltsi skoolailivat Pohjois-Koreassa voitettujen vihollisten pääkalloista tehdyillä maljoilla”, ohjelman tuottaja Rillakiersi Mulukka kehuu.

Viite