Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kapuamalla rahaa kehitysyhteistyöhön

26.8.2014

Seija Paasi

Olen ikuinen maailmanparantaja ja haluan haastaa itseni henkisesti ja fyysisesti. Siksi aloin tänä vuonna kapuajaksi. Tavoitteenani on kerätä 4550 euroa kehitysmaiden tyttöjen ja naisten hyväksi ja kavuta Etiopian Ras Dashen vuorelle 4550 metrin korkeuteen. Myyn askeleitani vuorelle ja kerään muita lahjoituksia. Rahat menevät suoraan kehitysyhteistyöhön.

Tänä vuonna kuudetta kertaa toteutettava Kapua-hanke kerää varoja yhteistyössä Väestöliiton, Planin, Taksvärkin ja Kynnyksen kanssa. Kapua-Etiopia 2014 -tiimissä on minun lisäkseni kapuajina mukana 16 muuta tavallista suomalaista.

Kuluneiden vuosien aikana Kapua ja kapuajat ovat keränneet 350 000 euroa kehitysmaiden auttamiseksi. Meidän tiimimme on kerännyt tähän mennessä 55 000 euroa. Omasta 4550 euron tavoitteestani on koossa runsas kolme neljäsosaa.

Olen kerännyt varoja pitämällä kirppistä, soittanut posetiivia, järjestänyt erilaisia tapahtumia, pitänyt ravintolapäivää ja tehnyt muita töitä. Varainhankinta on raakaa mutta hauskaa työntekoa.

Kapuajien motiivit ovat erilaisia. Itselleni ruohonjuuritason kehitysyhteistyö on ennestään tuttua yhdistystoiminnasta ajoilta, jolloin olin vielä oululainen. Olen käynyt Nicaraguassa, ja minulla on käsitys siitä, miten kehitysyhteistyöllä voidaan auttaa ihmisiä auttamaan itseään. Nicaraguassa perheellämme on jo kolmas kummilapsi, jonka koulunkäyntiä tuemme.

Olen ammatiltani sosiaaliohjaaja, ja kollektiivinen sosiaalinen vastuu lähimmäisistä ympäri maailman on minulle helppoa. Tunnistan kolme erilaista köyhyyttä: suomalaisen, eurooppalaisen, jossa turvana ei ole pohjoismaista sosiaaliturvajärjestelmää, ja kolmansien maiden köyhyyden. Usein köyhyyden lisäksi on kysymys siitä, kenen ihmisarvo tunnustetaan ja kenen ei.

Kapua-kampanja on pitkäaikainen haaveeni, jolla voin toteuttaa ruohonjuuritason kehitysyhteistyön varainhankintaa. Haaveen täyttymys on myös se, että matkaamme lokakuussa Etiopiaan, tutustumme Kynnyksen kehitysyhteistyökohteisiin, jonka jälkeen kapuamme Ras Dashen -vuorelle. Matkat ja muut kulumme maksamme itse.

Kapuamista voi seurata Vihreän Langan Kapua-blogissa ja Paasin Seija Kapuaa -Facebook-ryhmässä.





Viite