Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kehdosta hautaan kameran edessä kisaillen

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

16.4.2012

Vesa Sisättö

Helsingin Punavuoressa vietettiin eilen Vetrein Vanhus Haussa Suomi -talon avajaisia. Pilottihankkeessa on tehokkaalla tavalla yhdistetty vanhainkoti, tositelevisio-ohjelma ja erityistarpeita omaavan kansanryhmän palvelu. Suomen Tosi-tv-julkkisten Liitto pitää oman vanhainkodin avaamista merkittävänä askeleena tosi-tv-julkkisten aseman parantamiseksi. Liitto on ajanut tosi-tv-ohjelmissa esiintyneiden ihmisten asiaa jo vuodesta 2015 alkaen.

STTVL:n mukaan Vetrein Vanhus Haussa Suomi -talo täydentää tosi-tv-julkkisten tarvitsemat elämänkaaripalvelut. Suomessa on jo kattava verkko tosi-tv-julkkisten lapsille sopivia varhaiskasvatuslaitoksia kuten Pirtsakkain Pirpana Suomi -päiväkodit ja Suomen Kuulein Koululainen -koulut. Korkeammasta koulutuksesta huolehtii Tosi-TV Akatemia ja työnhausta Hyvä Diili, Paska Duuni! -kilpailu. Pariutumisen suhteen palveluita on kaikenikäisille tosi-tv-julkkiksille, samoin harrastukset ja muu vapaa-ajanvietto on hyvin katettu.

Vetrein Vanhus Haussa Suomi -talossa ikääntyneet tosi-tv-julkkikset saavat elämäntapaansa kuuluvia virikkeitä, lähinnä huomiota ja julkisuutta. Talon tapahtumista raportoidaan säännöllisesti tosi-tv-mediassa.

”Tosi-teevee ja vanhustenhuolto sopivat erinomaisesti yhteen. Esimerkiksi muistisairauksista kärsivät tosi-tv-julkkikset tarvitsevat jatkuvaa valvontaa – mutta ovat tottuneet kameroihin ja 24/7-seurantaan. Henkilökuntaa tarvitaan hyvin vähän” kuvailee VVH-Suomi-talon johtaja Inkeri-Markku Reissumies.

”Vetrein Vanhus Haussa Suomi -talosta poistumisen tapa on vielä työn alla. Olemme suunnitelleet järjestelmää, jossa heikoimmin äänestyksessä pärjännyt vanhus saisi eutanasiapillerin, mutta laki ei kuulemma vielä salli sitä”, kertoo Reissumies.

Viimeisimmässä väestönlaskennassa 12,8 prosenttia suomalaisista ilmoitti kuuluvansa entisiin tai nykyisiin tosi-tv-julkkiksiin. Määrä on kasvussa.

Aki Kaurismäki ohjaamaan Iron Sky 7:n

Veteraaniohjaaja Aki Kaurismäki (75) ohjaa Iron Sky -sarjan seuraavan elokuvan. Medialle tihkuneiden tietojen mukaan Iron Sky 7:n päähenkilö on karkkilalaisen huoltoaseman kahviossa työskentelevä lounaskokki.

Uusi pikatie on vienyt kahvilan asiakkaat, ja päähenkilön työpaikka on vaarassa. Yhdessä nuoren kassaneidin kanssa he suunnittelevat kahvilan pelastamista ja perheen perustamista, mutta sitten kahvilan takahuoneessa vuodesta 1945 piileskelleet natsit hyökkäävät.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 5. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite