Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kesämies on virkistyskäyttöön

Juha Peurala

Eno-kuvitus.
Helppoa! Kesämieslook takaa paikan kainalossa. Varmista haluttavuutesi klassisella hajuyhdistelmällä hellehiki + eilinen kalja.Juha Peurala

Helppoa! Kesämieslook takaa paikan kainalossa. Varmista haluttavuutesi klassisella hajuyhdistelmällä hellehiki + eilinen kalja.

1.7.2013

Eno

Kesämies iskee, kun vaatimustaso laskee.

Nimimerkki "Kesätöitäkään ei ole" kysyy: Miten päästä kesämieheksi?

Eno vastaa: Opiskelukaverini Kemppainen tapasi aina toukokuussa irtisanoa kämppänsä säästösyistä. Toukokuun viimeisinä viikonloppuina hän kolusi ahkerasti baareja ja yleensä löysi jonkun neidin, jonka luokse pääsi petimajoitukseen.

Yleensä tämä ensimmäinen heila heitti Kemppaisen ulos jo ennen juhannusta, jolloin hänen piti suorittaa uusi etsintä. Kemppaisella olikin heiloja tavallisesti 2–3 kesässä.

Kemppaisella kävi flaksi, koska hän oli varsinkin nuorena hauska. Hän tapasi myös peseytyä ennen baarireissujaan, joskin suihkukäynnit saattoivat harveta, kun kohde oli varmistettu.

Hän ei myöskään kietaissut karusellikännejä heilastusreissuillaan, mitä edesauttoivat tietenkin edellämainitut säästösyyt. Myöhemmin hän saattoi tosin ottaa vahingon takaisin, mikäli tyttö erehtyi päästämään Kemppaisen viinakaapilleen, tai – kaikkia hulluja sitä löytyikin – lainaamaan Kemppaiselle rahaa.

Mutta joka tapauksessa näillä Kemppaisen perusneuvoilla madallat jo olennaisesti kesämieheksi pääsysi kynnystä. Muutaman havainnon voisin Kemppaisen viisauteen lisätä.

Nyt lomakauden alussa on paras aika nimenomaan kesämieheksi tyrkyttäytymiselle. Keväällä koetaan romansseja, jotka johtavat helposti vakituiseen seurusteluun, ja sehän ei kesämieheydessä ole tavoitteena. Kesämieheksi kannattaakin pyrkiä avoimin kortein. Kyse on kevytsuhteesta, jossa ei kannata olla mustasukkainen eikä suunnitella lasten nimiä.

Kesämieheksi päätyy tutkimusten mukaan parhaiten bileissä. Haali siis itsellesi erilaisia puutarha-, ranta-, tupari- ja grillijuhlakutsuja. Uimarannat, lavatanssit ja festarit ovat myös hyviä tyrkyttäytymispaikkoja kuten myös baarit ja terassit.

Paras vinkki on kuitenkin se, että koetat löytää kesänaisen. Siis sellaisen, joka etsii kesämiestä, eikä vaatimustaso siksi ole kovin korkea. Vink, vink.

Lopuksi muistutus: toisin kuin kesäkissan, kesämiehen voi aivan hyvin syksyllä hylätä sinne, mistä sen on löytänytkin. Kesämies löytää kyllä omin nokin lähimpään baariin.

Viite