Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kumpujen yöstä

Mediapyövelit mestaavat sopuleita.

Mediapyövelit mestaavat sopuleita.

2.12.2013

Alvar Totinen

Mitä miettii sankarivainaja? Sitä kyselee meistä moni näin itsenäisyyspäivän tienoilla. Enää ei tarvitse kysellä, sillä konsernimme spiritistinen Ouija-liite on saanut suoran yhteyden neljään sankarivainajaan.

Korpraali Y: Pirun kaunista kevättalvea teki rannikolla. Kaivettiin monttua lumeen rantavitelikkoon, kun muutakaan voitu tai jaksettu. Ukkoa nukahteli hankeen.

Ryssät juoksi jäätä myöten isoina laumoina, niitä siihen tapettiin. Ihmisiä läjään. Lentokoneista ja tankeista meitä ampuivat.

Minä nukahdin vartioon. Joku vähän yritteliäämpi kaartilainen viilsi kurkkuni auki. Hirveä veriryöppy tuli sen paidalle ja hankeen. Tiedä sitten heräsinkö siihenkään.

Siitä tuli ryssälle sisäänmurto. Ne pääsi siinä muutamaa meikäläistä selkään hyvin ampumaan.

Vastahyökkäyksessä meni lisää.

Majuri M: Olin luonnostani rohkea. Tappaminen oli monelle vaikeaa tai mahdotonta. Minulle helppoa.

Ammuin omia miehiäni Äyräpäässä, kun luvatta tulivat virran yli. Pakenivat. Pistoolilla vapaalta kädeltä joessa pomppivien päiden silmien väliin.

Kolme petturia ehdin lopettaa, ennen kuin selkäydinjatkeeseeni ja edelleen vasempaan aivolohkooni tunkeutui Suomi-konepistoolin luoti.

Viestimies F: Hermot meni. Täysin. Heitin varvikkoon kiväärin, leipälaukun ja potkin kai saappaatkin jalasta. En muista.

Juoksin minkä pääsin. Rauta maistui suussa, mutten välittänyt. En voinut. Huusin ja itkin.

Silti joku osui alaselkään. Makasin jäkälikössä, suolia painoin ulostulohaavaan verestä liukkain käsin.

Kipuun ja kauhuun se loppui

Sotamies K: Se oli varmasti pahin keskitys siihen mennessä. Mitään muuta en toivonut kuin ettei osuisi kohdalle. Toivoin, että osuisi ennen vaikka keneen muuhun.

Minä niin toivoin, että saisin vielä nähdä pojan ja tyttären vielä, pojan olin vain kerran ehtinyt nähdä.

Toivoin turhaan, kohdallehan se osui. Ei jäänyt paljon arkkuun pantavaa. Kuitenkin eniten olisi vituttanut, jos olisin tiennyt, että minusta marttyyri tehdään.

Halukas uhri.

Kirjoittaja on alan mies, joka ampuu puskasta, koska se on helppoa.

Viite