Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Menetetty mafia

7.6.2010

Vihreät lasit

Käyttäjän Vihreät lasit kuva

Kirjoittaja kuuluu median sisäpiirilöihin, ja vaatii kansanäänestystä 1990-luvun palauttamisesta. Kirjoitus on julkaistu alunperin 4. kesäkuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Mie muistan, ko isä sen ensimmäist kertaa avas. Se ol ihan tavatonta. Ei meil rajan pinnas olt sellast ikän kuultu.

Oliha hyö haastant, jotka olliit Helsingissä asti käynt, jotta siel ol sellane paikalline rokkiradiokanava jo kaheksankytluvult lähtien kuulunt. Mutta ei meil sellast olt. Yleisohjelma ja rinnakkaisohjelma vaan.

Ja rokkii tuli tunti pari päiväs rinnakkaisohjelman puolelt.

Kyl se ol ko paratiisiin ois astunt, ko se Radiomafia alotti. Mutta kylhä miul oli alusta lähtien sellane ilkiä aavistus, jotta kyl se vanha vainooja viel meilt kanavan viep. Mie siit uniaki näin. Niissä ol ain joku keskustalaine radiojohtaja, joka jahtas Ruben Stilleriä Massikal.

Ja sithä se lähtö tul. Ei sitä taho vieläkää ymmärtää. Kyl se ol kamalaa aikaa.

Mie yritin evakkoon ensin YleX:lle ja sitten Radio Suomeen, mutta ei siit mittään tult. Mie ko tiesin, miten paljon paremmin kaik siel Mafial oli.

Ei sielt kukkaan paljo mukkaan saant. Salovaaran pojan hyö kiskasiivat kainaloihins, ja istuttivat sinne Arkkaadianmäelle.

On se surullist vieläkii. Ei oo enää Hauta Blommilalla omaa ohjelmaa, ei Outi Popilla, ei Pilli Pajukalliolla. Kaik on mänt. Soittolistoloilt hyö vaan kaikil kanavil sitä jumputustaan soitteleevat.

Kyl mie oon monta adressia allekirjoittant ja poliitikoille pauhant, jotta meijän pitäis saaha se kanava takas. Mutta hyö vaan päätään pyörittellöö ja sannoo, että kalliiks tulloo, kalliiks tulloo. Kuulemma ol 150 toimittajaa sil kanaval.

Eikä nykynuoret ennää näist ymmärr. Hyö kuuntelee jottain räpin renkutust, eikä välitä Gösta Sundqvistista tai Alivaltiosihteerilöistä.

Ei hyö arvosta veteraaneja, jotka on heijän puolestaan taistelt sen räpin sinne radioon.

Kyl mie ussein yritän lapsenlapsiloil haastaa, jotta ootteks työ kuulleet sellasest radiokanavast, sellasest Maffiist… Mutta ei hyö jaksa korvaa lotkauttaa. Höillä tahtoo olla omat aipodinsa ja spotifainsa.

Siitä mie kyl ilahduin, ko hyö ny ovat siel internettilöissä soittant viikon verran niitä Maffiin ohjelmia.

Mie oon koko viikon istunt tääl miun kiikkustuolissain ja kuunnelt niit ihanii haasteluit ja pumppuloit. Kyl miul on olt kyynel silmäiss kaiken aikaa.

Ja kyl mie siitäki oon olt ilonen, että hyö on päästänt muillakkii kanavil ja ihan lehdissäkkii vanhat mafiaveteraanit haastammaan niist vanhoist hyvist ajoist.

Sillon ko kaik olt nii paljo paremmin.

Viite