Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Nordea parantaa maailmaa – vähän

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

7.5.2012

Ekokyttä

Tapaus: Nordea liittyi Helsingin kaupungin ilmastotalkoisiin. Finanssiyhtiö lupaa vähentää henkilöstönsä työmatkoja kolmanneksella ja toimistojensa paperinkäyttöä puolella vuoteen 2016 mennessä.

Syytös: Työnteon vihertäminen on ihan hyvä alku. Järeämmän vaikutuksen ylikansallinen rahoituslaitos saisi kuitenkin aikaan, jos se tarjoaisi sijoittajille nykyistä aktiivisemmin ympäristöystävällisiä ja eettisiä sijoituskohteita.

Puolustus: ”Puolueeton tutkimuslaitos käy kerran puolessa vuodessa läpi kaikki rahastojemme yritykset ja selvittää, löytyykö niistä esimerkiksi ympäristörikkomuksia. Tarvittaessa vaikutamme omistajan oikeudella siihen, ettei vastaavaa enää tapahtuisi. Lisäksi Suomessa on tarjolla esimerkiksi Kehittyvät tähdet-rahasto, joka on kehittyville markkinoille sijoittava osakerahasto, jonka kaikki sijoitukset käyvät läpi yritysvastuuanalyysin. Toinen on Nordean ilmasto- ja ympäristörahasto, joka sijoittaa vain sellaisiin yrityksiin, joiden tuotteet edistävät ilmasto-ongelman ratkaisemista”, Nordean vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Antti Savilaakso kertoo.

Tuomio: Pankkitoimilupien sitominen sijoitustoiminnan eettisyyteen.

Kirjoitus on julkaistu alunperin 27. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite