Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Nykyiset Poppaset ravistelevat ajattelemaan toisin

2.5.2013

Päivi Hujakka

P.L. Traversin kirjassa Maija Poppanen tuo ilon ja elon takaisin urakeskeisen pankkiirin perheeseen. Poppanen muuttaa lasten arjen ja auttaa myös perheen isän näkemään elämää työn ulkopuolella.

Poppasen tehtävä on kasvattaa ihmistä ottamaan vastaan uusi haaste ja vastuu omasta elämästään: hallitsemaan sekä riskit että elämä. Alkuun tällainen itsevarmuutta ja virtaa tulviva ihminen saa ihmisen sekä innostumaan että vastarintaan.

Politiikassa Poppaset löytyvät nuorista. He uskaltavat sanoa mielipiteensä eivätkä kysy siihen erikseen lupaa. He sohaisevat pelotta ampiaispesään ja pakottavat ajattelemaan toisin.

Perussuomalaisten Belle Selene Xia ehdotti Vihreässä Langassa, että eri puolueiden olisi parempi yhdistää voimansa kuin olla puolustusmuuriensa suojissa.

Aina nuorison vallaton puhe ei miellytä. Kokoomusnuorten varapuheenjohtajan paikalta eronnut Saul Schubak arvosteli syksyllä lapsilisäjärjestelmää. Hänen mukaansa on järjenvastaista, että tuetaan heikoimman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmetellään, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta. Hänen sanansa kuulostavat julmilta, mutta nuori mies kylvää ajattelemisen aihetta ja herättää keskustelua.

Omalla kohdallani elämääni astui energinen liikunnanohjaaja, joka innosti minut vastusteluistani huolimatta urheilun pariin. Positiivinen Poppanen kannusti liikkumisen lisäksi ottamaan vastuun elämästäni ja uskomaan omiin kykyihini.
Poppanen ei tyrkyttänyt neuvoja, mutta luotti siihen, että huomaisin epäkohdat itse. Hänen ansiostaan elämäni muuttui paremmaksi.

Kun oma apu ei riitä, kutsu Maija Poppanen apuun. Tai katso ympärillesi: kenties hän on jo lähelläsi.

Kirjoittaja on Vihreän Langan toimitusharjoittelija.

Viite