Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Olympialaiset 2036 Pohjois-Koreaan

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

2.5.2012

Vesa Sisättö

Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään Pohjois-Korean Pjongjangissa, päätti kansainvälinen olympiakomitea pitkään aamuyöhön jatkuneessa kokouksessaan. Päätös herätti välittömästi kohtalaisen vastalauseiden myrskyn, sillä Suuren seuraajan, Kim Jong-unin johtama valtio on virallisestikin valittu maapallon pahimmaksi diktatuuriksi.

”Olympialaiset tarjoavat sorretun diktatuurin kansalaisille ikkunan muuhun maailmaan. Uskomme vakaasti, että yhteistyöllä saamme aikaan muutoksia Pohjois-Koreassa”, kuvaa olympiakomitean suomalainen jäsen W. Nuudeli Pork-Keitto. ”Tietenkin yhteistyössä on kaksi osapuolta. Olympialaisetkin ovat vuonna 2036 nimenomaan pohjoiskorealaiset olympialaiset”, Pork-Keitto huomauttaa.

Pohjoiskorealaisten kanssa käydyistä neuvotteluista vuotaneiden tietojen mukaan Pjongjangissa tullaan näkemään erinäisiä uusia lajeja.

”Oma suosikkini uusista lajeista on kestävyyskumarrus, jossa kilpaillaan siitä, kuka pystyy kumartamaan pisimpään Kim Il-sungin patsaalle – siinä yhdistyvät todellinen kestävyys ja taito”, Pork-Keitto hehkuttaa. ”Kilpailu alkaa heti olympialaisten ensimmäisenä päivänä ja sen arvioidaan jatkuvan jopa kisojen yli. Isäntämaan urheilijat ovat jo vannoneet kumartavansa Kim Il-sungia loppuikänsä.”

Vähän varauksellisemmin Suomen olympiakomitea on suhtautunut Pjongjangissa kokeiltavaan loikka-ammuntaan. Pohjois-Korean olympiakomitea on kuitenkin vakuuttanut, että kaikki lajiin osallistuvat loikkaajat saadaan allekirjoittamaan paperi, jossa he vakuuttavat asettuvansa eläviksi maaleiksi vapaaehtoisesti.

”Mutta noin yleisesti olemme innoissamme olympia-aatteelle tarjoutuneesta mahdollisuudesta maailman parantamiseen. Ennakkotapaukset ovat vakuuttavia: Berliinissä järjestettiin olympialaiset sata vuotta aiemmin, 1936 – ja jo yhdeksän vuotta myöhemmin natsi-Saksa oli raunioina”, W. Nuudeli Pork-Keitto hehkuttaa.

Wahlroos ihmiskunnan lähettilääksi ulkoavaruuteen

Yhdistyneet kansakunnat on odotetusti nimittänyt suomalaisen talousihmisen Björn Wahlroosin (80) ihmiskunnan hyväntahdonlähettilääksi ulkoavaruuteen. Wahlroos singotaan juhannuksen alla kiertoradalle, joka tulee viemään hänet Uranukseen, Neptunukseen, Plutoon ja vielä kauemmaksi. Wahlroos itse kertoo nimityksen antavan perspektiiviä. ”Avaruudesta käsin on helpompi erottaa, missä köyhillä on vielä varallisuutta, jonka voisi siirtää rikkaille”, Wahlroos kehuskelee.

YK:n mukaan Wahlroos ei ole vain lähettiläs vaan myös pelote. ”Siinä on vihamielisillä alieneillä tietäminen, kun Nalle pamahtaa ufon ikkunasta sisään ja vie kaikkien tikkarit”, hihittää pääsihteeri Nebula Bebula YK:sta.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 27. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite