Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Paksu kuvasto – pyytämättä ja yllätyksenä

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

13.4.2012

Ekokyttä

Ekokytän lapsuudessa Bilteman kuvasto oli jotakuinkin parasta mitä rahatta sai. Tuhti paketti täynnä toinen toistaan erinomaisempia härpäkkeitä majojen rakentamiseen ja muihin pihaleikkeihin.

Sittemmin Ekokytän kiinnostuksen kohteet ovat muuttuneet vähemmän materialistisiksi ja Bilteman kuvastot ovat vaihtuneet vähemmän kuvallisiin julkaisuihin.

Tapaus: Viime viikolla vihreän lain ja järjestyksen puolustaja koki tuulahduksen menneisyydestä, kun Bilteman kuvasto päätyi Ei mainoksia -tarrasta huolimatta postilaatikkoon. Aiemmin tänä vuonna kielto on jäänyt huomaamatta myös Patriootti.com ja Pekka Haavisto -flyerien jakajilta.

Syytös: Luonnonvarojen haaskaaminen jakamalla mainoksia niistä kieltäytyneille.

Puolustus: ”Kyseessä ei ole mainos vaan kuvasto, joten tuo kielto ei siihen päde. Se on meidän hintaluettelomme tulevalle kaudelle” sanoo projektikoordinaattori Ronny Eklöf, joka ei osaa sanoa, miten kuvastojakelusta voisi kieltäytyä.

Tuomio: Bilteman sivuilta löytyy sähköinen kuvasto useammassakin muodossa. Se riittäköön jatkossa. Jätetään säästyneet puut metsään lahoamaan.

Kirjoitus on julkaistu alunperin 5. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite