Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Posti leimaa jälleen!

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

26.9.2014

Vesa Sisättö

Postirevivalistit vaativat asiallista meininkiä takaisin.

Entisten postilaisten, heidän jälkeläistensä ja muiden kiinnostuneiden perustama Posti- ja Lennätinlaitoksen Takaisinpalauttamisen Kansallinen Komitea ilmoitti avanneensa 2000. postikonttorin. PLLTKK on järjestelmällisesti avannut uudelleen Suomen postikonttoreita sen jälkeen, kun viimeinen niistä suljettiin vuonna 2025.

Viime maanantaina avaamisvuorossa oli Kuopio 15, joka oli ollut lakkautettuna vuodesta 2012. Avajaisia juhlistivat ilmaiset pullakahvit, Postin torvisoittokunta ja postimerkkien juhlaleimaukset.

”Aiomme avata postikonttoreita, kunnes niitä on Suomessa jälleen yhtä monta kuin enimmillään oli: 4 716 vuonna 1970. Tai miksi pysähtyä siihenkään”, kertoo Yrjänäteppo ”100%” Vanhan-Liitonmies PLLTKK:sta.

PLLTKK uskoo, että kun postikonttorit ovat jälleen auki, ihmiset alkavat lähetellä taas kirjeitä ja postikortteja.

”Viime vuonna jaoimme jo 276 kirjettä ja 119 postikorttia” riemuitsee Vanhan-Liitonmies.

”Tuomme työllisyyttä ja elämää syrjäisiin kyliin ja autioituviin lähiöihin. Vaikka postia ei kovin paljon vielä käytetäkään, erilaiset tilastointi- kirjaamis- ja arkistointitoimet pitävät postitoimipaikkojen hoitajat kiireisinä. Lisäksi lyömme paljon leimoja.”

PLLTKK painaa myös postimerkkejä.

”Olemme perin tyytymättömiä Suomen Postin keräilijöille julkaisemiin interaktiivisiin youtubepostimerkkeihin. Meidän postimerkeissämme on selkeät markka-arvot, niitä julkaistaan eri postimaksuluokille ja kuva-aiheena on Kekkonen”, Vanhan-Liitonmies korostaa.

Itänaapuri vaihtoi nimensä

Vuosikymmenien venkslauksen jälkeen Suomen itänaapuri on päättänyt vaihtaa virallisesti nimensä Neuvostol Venäjäksi.

”Uusi nimi kuvaa maamme olemusta entistä tarkemmin. Olimme huomanneet, että ihmiset ovat tällä vuosituhannella toistuvasti alkaneet sekoittaa maamme sen edeltäjävaltioon. Tuomalla edeltäjävaltion nimen osaksi valtion virallista nimeä erilaisten erehdysten vaarat pienenevät”, kertoo puhemies
Z.Z. Topnow Neuvostol Venäjältä.

Poliittiset kommentaattorit ja kremlologit kautta maailman ovat pohdiskelleet, tuleeko maan nimi vaihtumaan ensi vuonna uusien matkustusmääräysten ja viisivuotissuunnitelmien palauttamisen jälkeen Neuvostolii Venäjäksi. Toisaalta välittömästi nimenvaihdoksen julkistamisen jälkeen Venäjän yleisliittolaisten toisinajattelijoiden ja diletanttien liitto alkoi vaatia ennakkosensuurin poistoa ja maan nimen muuttamista vähintään Neuvos Venäjäksi.

”Itänaapuri on luonut nimestään hienon mittarin poliittisen ilmaston tuulien haistelemiselle”, kertoo tutkija K.A.F. Yöpakkanen Kekkosen–Väyrysen Instituutista.

Viite