Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Prinsessat Ruotsin ykkösvientituote 2032

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa pilke silmäkulmassa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa pilke silmäkulmassa.

20.3.2012

Vesa Sisättö

Ruotsin kuninkaallisen tilastointiyksikön mukaan prinsessat olivat viime vuonna maan tärkein vientituote. Kustomoituja kuninkaallisia toimitettiin yli 200 maalle tai itsehallinnolliselle alueelle. Toinen saman tuoteperheen vientitavara, prinssit, jäivät kovasti jälkeen: niitä toimitettiin vain 27 maahan.

Ruotsin vientikuninkaallisia on hankittu moniin tehtäviin, mutta heidän pääasiallinen toimensa on yleensä sama. Prinsessat vetävät huomion pois ikävistä valtiollisista asioista ja tuottavat puheenaiheita, skandaaleja, myötäelämisen tunteita ja kelpoa viihdettä kansalaisten tarpeisiin.

Useat YK:n alaiset järjestöt ovat tuominneet Ruotsin vientituotteen. Prinsessa Victorian ja prinssi Danielin sukusoluista tuotetut koeputkijälkeläiset ovat osittain klooneja, osin asiakkaan määrittelemän geenimuuntelun tuloksia, mikä on vastoin kansainvälisiä biosopimuksia. Klooniprinsessat tosin saavat koulutuksensa yläluokkaisissa oppilaitoksessa yhdessä kansainvälisen eliitin jälkeläisten kanssa.

”Ruotsin prinsessavienti täyttää kaikki ihmiskaupan tuntomerkit, mutta kukaan ei ole kiinnostunut näiden lasten ja nuorten ihmisoikeuksista, sillä he päätyvät asumaan linnoihin ja purjehtimaan luksusjahdeilla”, kertoo tiedottaja Antero-Tero Rillukka Amnestystä.

”Heidän avukseen viime vuonna järjestetty valtakunnallinen keräys tuotti vain 35 senttiä ja karkkipaperin”.

WWFF: Liito-oravista peruukkeja

Maailman luonnonrahoitussäätiön rehabilitaatiokampanja tarjoaa vammautuneille eläimille uuden, hyödyllisen elämän. Säätiön tutkijat ovat kehittäneet lukuisia malleja, joissa ihmisen toiminnan seurauksena vammautuneet eläimet voivat vielä palvella eliöyhteisöä sen hyödyllisinä jäseninä.

”Serengetin alueella yleistyneet rallikilpailut ovat johtaneet siihen, että monet kirahvit ovat menettäneet kaikki raajansa. Sen sijaan että vammautunut kirahvi viettäisi loppuikänsä maaten eläinsairaalan takapihalla, olemme luoneet järjestelmän, jossa jalaton kirahvi voi toimia katuvalaisimena ja luoda turvallisuutta pimeimpään Afrikkaan”, kertoo WWFF:n projektipäällikkö Pernilla Rosa de von und zu Reichsmark y Pasta.

”Halvaantuneista liito-oravista on Yhdysvalloissa tullut suorastaan muoti-ilmiö. Perinteiset tupeet ovat monien investointipankkien johtajistossa korvautuneet neliraajahalvaantuneilla liito-oravilla, jotka lepäilevät päivät sponsoriensa päälaen peittona”, Reichsmark y Pasta jatkaa.

Maailman luonnonrahoitussäätiö perustettiin kymmenen vuotta sitten antamaan vastikkeellista apua luonnolle.

Kirjoitus on julkaistu alunperin 9. maaliskuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite