Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Raamatulla päähän

28.2.2014

Juha Honkonen

Vihreiden puheenaihe numero yksi on tasa-arvoinen avioliittolaki. Aloite on yritetty ampua alas jopa kyseenalaistamalla nykyinen epätasa-arvoisuus.

”Homoseksuaaleillakin on oikeus mennä naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa”, kirjoitti blogissaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Maria Lohela.

Lähes yhtä alas vajottiin eduskunnan lähetekeskustelussa. Tein pahimmista rimanalituksista muistiinpanoja.

Luulisi, että 2010-luvulla kaunokirjalliset eepokset jätettäisiin jo lainsäädännön ulkopuolelle, mutta niin vain Raamatulla alkoi huitoa kaksi kansanedustajaa. He olivat perussuomalaisten Mika Niikko ja Pentti Oinonen. Jälkimmäinen julisti myös homouden olevan muoti-ilmiö.

Moniavioisuus-kortin käytti edellä mainittu kaksikko ryyditettynä puoluetoveri Lea Mäkipäällä. Heidän mielestään nyt kuljettavan tien päässä ovat Sodoma ja Gomorra, joissa kuka tahansa menee naimisiin kenen, keiden tai minkä tahansa kanssa. Yhteiskunnasta tulee rietas härdellibordelli.

Pahimmillaan sukupuoletkin sekoittuvat, julisti Vesa-Matti Saarakkala (ps). Hänen mukaansa tasa-arvoinen avioliittolaki saattaa poistaa maastamme yleiset suihkutilat ja saunat. Just.

Tässä vaiheessa mopo oli jo kaukana pellolla. Kaksi viimeksi mainittua perustelivat kantaansa vielä luonnonlailla ja -rajoituksilla. Luonnonvastaisuuteen vetosi myös samaisen puolueen Teuvo Hakkarainen. Viitasaaren sahuri väitti kaiken huipuksi: ”Hyvin suurelta osalta kansaa riistetään ihmisoikeudet.” Huh huh.

Onneksi patavanhoilliset ja homovihamieliset mielipiteet ovat vähemmistössä niin kansan kuin sen edustajienkin keskuudessa. Veikkaan, että lakivaliokunta ohjaa asian täysistunnon päätettäväksi ja aloite saa siellä enemmistön äänet.

Suomi on sen jälkeen astetta tasa-arvoisempi mut­tei valmis. Epäreiluutta riittää tulevillekin kansanedustajille.
Korjauslistalle jäävät muun muassa naisten palkat ja miesten asevelvollisuus. Edellistä voisi parantaa liksojen avoimuudella ja jälkimmäistä Ruotsin-mallilla.

Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Viite