Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Rakkaudella kunnallispoliitikoille

6.9.2012

Hanna Eriksson

Kunnallispoliitikot, lähetän teille rakkaita terveisiä!

Erityiskiitokset lähtevät kotikuntaani Kuusamoon, jonka kunnalliselämä oli usein keskustalaisten vanhojen miesten ja vanhoillislestadiolaisten vanhojen miesten raikas kompromissi.

Ensimmäiset lämpimät ajatukset lähetän keskustalaiselle, ylitsepursuavan energiselle kansantanssi- ja -musiikkiohjaajalle: olit täsmälleen erilainen kuin vanhat miehet. Mikään hauskuus ei ollut sinulle mahdotonta.

Lähetän rakkaita terveisiä kaikkitietävälle kokoomuslaiselle pappi-historianopettajalle. Keskustelit arvostavasti, vaikka olisit ollut täsmälleen eri mieltä.

Lähetän ihailevia terveisiä vihreälle biologianopettajalle. Elit niin kuin opetit, ja osoitit, että yksi karismaattinen vihreä hakkaa väittelyssä 20 perusvaltuutettua.

Rakkaimmat terveiset lähetän ihanalle, vasemmistolaiselle päivähoitajalleni. Kiinnostukseni maailmanpolitiikkaan heräsi alle puolivuotiaana samovaarisi äidillisessä lämmössä.

Paikkakunnalla, jossa naapuri saattoi lopettaa tervehtimisen, jos oli eri mieltä, te kunnallispoliitikot teitte virkistävän poikkeuksen. Annoitte uskoa siihen, että eri mieltä oleminen ei sulje pois yhteisöstä vaan tekee siitä kiinnostavan.

Sinä kunnallisvaaleihin valmistautuva paikallispoliitikko: vaikka olisit seitsemättä kertaa puolueesi ainoa ehdokas, olet tuulahdus toisenlaisesta ajattelusta. Vaikka et muuttaisi kunnan suuntaa nyt, joku ajatuksistasi innostunut voi tehdä sen myöhemmin.

Kirjoittaja on Vihreän Langan toimituspäällikkö.

Viite