Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Reiluja uudistuksia – Suomessa ja EU:ssa

6.5.2014

Ville Niinistö

Vihreät ajaa reiluja uudistuksia kestävän kasvun ja hyvinvoinnin luomiseksi kaikille suomalaisille. Linjamme parantaa pienituloisten asemaa ja uudistaa hyvinvoinnin rakenteita on kestänyt.

Sote-uudistuksen yhteinen linjaus takaa sen, että suomalaisten perusterveydenhuolto turvataan. Se on vähäosaisten etu. Jatkossa hoitoa saa ajoissa, oikeassa paikassa, ja ihmisten pallottelu loppuu.

Kehysriihessä sovittiin panostuksista kestävään kasvuun ja pienituloisten aseman parantamiseen. 600 miljoonan euron kasvupaketista iso osa menee ympäristöinvestointeihin. Yhteensä 550 miljoonan euron kiristys ympäristöveroihin on neljännes koko sopeutuksesta.

Asumistukea parannetaan, mikä nostaa pienituloisen lapsiperheen tuloja enemmän kuin lapsilisän valitettava leikkaus. Myös asumistuen suojaosa toteutetaan työttömyysturvan suojaosan jatkoksi, mikä mahdollistaa työansiot ja helpottaa työelämään pääsyä. Toimeentulotuen maksatuksen siirto Kelaan takaa tuen helpon saannin sitä eniten tarvitseville. Vihreiden linja askeleista kohti perustuloa on edennyt historiallisen hyvin.

Kehysriihessä oli myös ikäviä ratkaisuja. Nämä saavutukset auttavat sietämään niitä ratkaisuja, joita emme halunneet – lapsilisän, opetuksen ja kehitysyhteistyön säästöjä. Sopeutuksen mittaluokassa saimme säästöjä kohtuullistettua ja painotettua uudistuksia.

Minulle on hyvä tunne eurovaaleista. Suomalaiset kaipaavat puolueilta positiivista otetta Euroopan ongelmiin. Vihreät on puolue, joka haluaa korjata Euroopan ongelmat ja rakentaa hyvää tulevaisuutta yhdessä – emme halua kääntää selkäämme maailmalle. Se on Suomen ja suomalaisten etu.

Vihreät haluaa rakentaa parempaa ja demokraattisempaa EU:ta yhteisellä eurooppalaisella ohjelmalla, jota ajamme sekä Brysselissä että jäsenvaltioissa. Samaa ei voi sanoa muista puolueista.

Kunnianhimoinen ilmastopäästöjen vähentäminen tuo työtä Suomeen ja Eurooppaan sekä auttaa kaivatussa teollisuuden uudistumisessa.

Ukrainan tilanne muistuttaa siitä, että kansalaisten vapauksien, rauhan ja demokratian puolustaminen on yhä ajankohtaista.

Avain Euroopan kansalaisten hyvinvointiin on oikeudessa työhön. Me haluamme lopettaa epäreilun verokilpailun ja toteuttaa nuorisotakuun, jotta nuorten usko tulevaisuuteen palaa.

Ilmasto, työllisyys ja vapaus ovat avainsanamme eurovaaleissa. Haluamme rakentaa kestävää tulevaisuutta ihmisille arjessa. Vihreät on positiivinen, ratkaisuja hakeva puolue, joka haluaa kulkea ihmisten kanssa.

Uudistetaan Eurooppaa yhdessä.

Viite