Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Suomen Sarah Palin

31.5.2010

Vihreät lasit

Käyttäjän Vihreät lasit kuva

Kirjoittaja on median sisäpiiriläinen, jolle voi lähettää rakkausvideoita osoitteeseen vihreatlasit(ät)gmail.com. Kirjoitus on julkaistu alunperin 28. toukokuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Jos Mikael Jungner olisi osake, hänen volatiliteettinsa olisi vaarallisen korkea.

Volatiliteetti on pörssilatinaa ja tarkoittaa arvon vaihtelua. Korkea volatiliteetti nostaa sijoituksen riskiä. Koska Mikael Jungner ei kuitenkaan ole osake, hänen arvonsa ei määräydy pörssissä vaan toimittajien muodostamille mediamarkkinoilla.

Ensimmäisen kerran Jungner noteerattiin 1990-luvun alussa, kun hän yhdessä sukupolvensa suurten ajattelijoiden Sara Hirvelän ja Jari Kajaksen kanssa tervasi Hakaniemen maailmanrauhapatsaan.

Useimmat toimittajat pitivät Jungnerin tempausta rohkeana ja hänen markkina-arvonsa lähti nousuun.

Ensimmäinen Jungner-kupla muodostui muutamaa vuotta myöhemmin, kun pääministeri Lipposen erityisavustajana ja HOAS:in hallituksen puheenjohtajana pätevöitynyt Jungner nostettiin Ylen toimitusjohtajaksi.

Nimitys nosti Jungnerin arvon hetkellisesti huippuunsa, kunnes seurasi romahdus: epäluuloiset yleläiset alkoivat levittää kauhutarinoita keltanokasta, joka ei ymmärrä journalismista mitään.

Luottamus Jungneriin palasi, kun hän kävi henkilökohtaisesti taputtamassa selkään jokaista talon työntekijää ja lakkautti johtajien ruokalan. Kun hän vielä kertoi avoimesti syövästään, toimittajat sekä Ylen sisällä että ulkopuolella olivat jälleen valmiita sijoittamaan Jungneriin.

Kun Jungnerin arvo oli noussut uuteen huippuunsa, tapahtui kaksi järisyttävää asiaa: Jungner rakastui ja sekosi sosiaaliseen mediaan.

Rakastuminen on mediamarkkinoilla sallittua, jos rakastuja on missi, näyttelijä tai poliitikko. Rakastunut yritysjohtaja puolestaan koetaan uhkaksi yhteiskuntarauhalle.

Jungner pahensi tilannetta työntämällä nettiin kuherteluvideoita ja keksimällä Facebookin ja Twitterin ennen toimittajia.

Tästä romahduksesta Jungnerin kurssi toipui vasta viime syksynä, kun alkoi käydä ilmeiseksi, ettei hän saa jatkokautta Ylen johdossa.

Hänelle naureskelleet toimittajat käänsivät jälleen takkia ja nostivat Jungnerin profeetaksi. Jungner alkoi itsekin uskoa olevansa profeetta ja päätti lähteä pelastamaan demareita.

Sdp:n epäonneksi Jungnerin kurssi kääntyi viime perjantaina kello 19.40 jälleen laskuun. Tuolloin Jungner istui Ylen Pressiklubi-ohjelman vieraana ja paljasti Kaarina Hazardin ja Jouni Tervon kuumottamana olevansa ohutta unelmahöttöä suoltava sarasvuolainen, jonka poliittinen agenda on täysin hukassa.

Sdp:n epätoivoisesta asemasta mediamarkkinoilla kertoo se, että puolueen on pakko ottaa Jungner-riski.

Toiveissa on Obama, mutta käteen saattaa jäädä Sarah Palin.





Viite