Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tuli iso mätky!

13.1.2012

Juha Honkonen

Varoitus. Seuraavat 1 844 merkkiä sisältävät epäterveellisen määrän itsesääliä, jossittelua ja omaan napaan tuijottelua.

Mielestäni verot ovat iloinen asia – paitsi nyt. Verottaja lätkäisi Vihreälle Langalle mätkyä korkoineen 280 000 euroa pelkästään vuodelta 2008. Vuosilta 2009 ja 2010 päätökset on vielä tekemättä.

Eniten mätkyssä mättää se, että verohallinto on säätänyt sääntöjään uuteen uskoon jälkikäteen. Puoluelehdet ovat pyörineet viestintätuella vuosikymmenet, mutta yhtäkkiä tuesta tulikin käytännössä verotettavaa tuloa. Valtio ottaa minkä on antanut.

Jos jossakin puoluelehdessä viestintätukea on käytetty ei-viestinnällisiin tarkoituksiin, siihen pitää toki puuttua. Oikea tapa ei kuitenkaan ole valita summamutikassa kolme lehteä, joiden toiminta tulkitaan kokonaisuudessaan vastikkeelliseksi. Nyt arpa osui Vihreään Lankaan sekä Verkkoapila (kesk) ja Verkkouutiset (kok) -verkkolehtiin.

Puolueista suurin isku osui vihreisiin, sillä Vihreä Lanka -osakeyhtiö julkaisee juttuja sekä verkossa että paperilla. Veronalaiseksi laskettiin koko yhtiön toiminta.

Kaikkein helpoimmalla taas selviävät sdp, vasemmistoliitto ja kristilliset, joiden lehtiyhtiöiden verotusta ei jostain kumman syystä edes tutkittu tai tutkita vuodelta 2008 – eikä tutkita myöskään rkp:n viestintätukea, joka menee suomenruotsalaisille viestintäyhtiöille.

Vihreä Lanka oy pyrkii saamaan vaadittavan rahoituksen kasaan. Sinä, lukija, voit olla huoleti: tämä lehti jatkaa ilmestymistään normaalisti.

Tilanteeseemme vaikuttaa myös Vihreän liiton talous. Niinpä melkein toivon, ettei puolueen tarvitsisi satsata senttiäkään presidentinvaalien toiseen kierrokseen. Näin en kuitenkaan toivo, koska ehdokkaana on tällä kertaa ylivoimaisesti paras vaihtoehto.

Ennakkoäänestys on alkanut. Kipaiskaapa uurnille!

Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Viite