Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vaalirahan uudet purot

14.1.2011

Juha Honkonen

varma vaalikevään merkki ovat lehtiin ilmestyvät pönötyskuvat. Tällä kertaa uusia vain ovat lähteet, joista rahapurot mainoksiin virtaavat.

Varsinkin viime eduskuntavaaleissa leijonanosa rahoituksesta tuli yrityksiltä ja ammattiliitoilta. Nyt hanat on väännetty lähes tyystin kiinni, joten pönöt pitää kustantaa jostain muualta. Ratkaisu keksittiin viime vuonna: puoluetukea päätettiin siirtää satojatuhansia euroja puoluelehdiltä suoraan viestintään ja mainontaan.

Voilá – taas on mahdollista tapetoida lehtiä hymyilevillä poliitikoilla. Kaupallinen media turvaa rahoituksensa (olikohan muuten sattumaa, että vaalirahoituksen nosti pöydälle mainonnasta vapaa Yle), ja vaalikampanjoihin on pelimerkkejä.

Takkiin muutoksesta ottavat lähinnä puoluelehdet, joihin Vihreä Lankakin lukeutuu. Käytössä on huomattavasti vähemmän tuohta kuin aiemmin. Suuret puolueet ovat yhdistäneet verkkotoimituksia paperilehtien kanssa, minkä vuoksi esimerkiksi Verkkoapila on siirretty saattohoitoon Suomenmaan sivuille.

Mutta en valita, ainakaan tämän enempää. Rahasiirroissa on hyvääkin. Kun puolue pystyy julkaisemaan asiansa entistä paremmin suoraan, me puoluelehdissä pystymme tekemään itsenäisiä päätöksiä. Pyrimme tekemään parasta mahdollista lehteä juuri Sinulle, hyvä lukija.

Kuten huomaatte, Vihreä Lanka näyttää samalta kuin aiemminkin. Vain takasivun mediapalsta on vaihtunut. Muutoksia on luvassa, pikku hiljaa ja joskus ehkä rysäykselläkin. Tavoitteena on pitää uutiset vahvassa roolissa mutta muokata aviisistamme hieman enemmän aikakauslehden tuntuinen. Lukulaitteissakin vielä nähdään.

Pysykää Langan päässä.

Viite