Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vaaliveikkaus

Natalia Baer

RSP-logo.
Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta.Natalia Baer

Terveisiä takahuoneesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkailee maailmaa eduskunnasta.

15.4.2011

Timo Riitamaa

Vihreiden kattokampanjan kärjen ei ehkä olisi pitänyt olla niin letkeä ja ironinen kuin se nyt oli.

Perussuomalaiset ovat politisoineet vaalit, ja siten myös äänestäjät. Se mikä toimi hyvin vielä viime vaaleissa, ei ehkä enää niinkään. Niinpä liikkuva äänestäjä ei tartu syöttiin. Valtaa ei myöskään käytetä ilmaiseksi, vaan vihreiden punavihreitä äänestäjiä siirtyy vasemmistolle.

Helsingissä Arhinmäki kerää hienon äänisaaliin ja vasemmisto saa toisen paikan, joka ei viimeksikään ollut kaukana. Pienenä kysymysmerkkinä on kuitenkin se, vuotaako lähiöiden vasemmistoa perussuomalaisille.

Vihreillä onkin punavihreästä siirtymästä huolimatta mahdollisuudet jopa lisäpaikkaan, koska vihreisiin on hallitusyhteistyön ja kaupungin toiseksi suurimpana puolueena toimisen jäljiltä tarttunut uskottavuutta, joka kelpaa valtavirran äänestäjille. Apua on myös Osmo Soininvaarasta, joka oli viimeksi poissa, mutta näissä vaaleissa vaalipiirin äänikuningas.

Helsingissä vaalin suuret häviäjät ovat sdp, joka menettää näissäkin vaaleissa yhden paikan, kokoomus, jonka viime vaalien kahdeksan paikkaa olivat ylisuoritus jopa kokoomuslaisten mielestä, sekä rkp. Ruotsalainen kansanpuolue ei kuitenkaan häviä menettämällä ainoaa paikkaansa, vaan vaihtamalla Astrid Thorsin Jörn Donneriin, joka on kyllä hieno kulttuurivaikuttaja, mutta ei kovin kummoinen politiikan tekijä.

Kokoomuksen kahden paikan kohtaloksi koituu paluu normaalikuntoon ja hankala asema persujen ja vihreiden välissä. Wille Rydmanin kampanja on kyllä kaupungin suurin, mutta vaalikampanja karkoittaa ikävästi tavallisia liberaaleja kaupunkilaisia.

Jussi Halla-ahon äänestäjiä ei paljon kiinnosta, että maahanmuuton kustannuksilla ei budjettivajetta paikata. Halla-ahon hinauksessa veikkaan eduskuntaan Tom Packalénia, koska mummot pitävät komeista poliiseista ja vihreiden vaalimökillä on käynyt ruuhkaksi asti somalialaisia haukkuvia mummoja, jotka kertovat äänestäneensä kokoomusta koko ikänsä, mutta kyllästyneensä niihin nyt kun ne eivät maksa veroja ja antavat kaikki rahat Kreikalle.

Maalaisliitto-Keskustalla ei Helsingissä paljon ymmärtäjiä ole, mutta kyllä yksi pääministeri täälläkin läpi pääsee.

Ylihuomenna nähdään, kuinka mahdottoman pielessä olin.

Kirjoittaja on vanhempainvapaalla oleva kansanedustajan avustaja, joka keskittyy vaalien jälkeen opiskeluihin ja lapsen kasvattamiseen.

Viite