Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Viherpesusähköä

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

Ymräristöä ohistuskaistana käyttävät joutuvat Ekokytän syyniin.

23.4.2014

Ekokyttä

Ekokytälle kollegoineen on tullut monta puhelua, joissa on kaupattu halpaa vihreää sähköä. Soittajan, Suomen energiayhtiön, tyyli on monen mielestä rasittava ja kiero. Kuluttajaviraston mukaan erimielisyyttä on ollut yleisemminkin siitä, onko sähkösopimus todella tehty.

Ekokyttä kiinnitti kuitenkin huomionsa sähkön väitettyyn ekologisuuteen. Yhtiön mainostama Recs-sertifikaatti ei nimittäin takaa sitä, että vesivoiman tuottoja käytettäisiin uusiutuvien energialähteiden lisärakentamiseen.

Syyte: Harhaanjohtavaa viherpesua. Vesivoimasta ei ole hyötyä, jos rahaa ei suunnata uuteen uusiutuvaan energiaan. Vesivoima on halvinta sähköä, joten se tulee kaikki käytettyä joka tapauksessa.

Puolustus: Yhtiön Quality Controller Gustav Bergström vastaa sähköpostitse: ”Pitää paikkaansa, että myymme vesivoimalla tuotettua sähköä. Palaamme muihin kysymyksiinne mahdollisimman pian.” Jatkoa ei kuulu ennen Vihreän Langan painoon lähettämistä.

Tuomio: Yhtiön pitää sitoutua jonkin ympäristömerkin, esimerkiksi Ekoenergian, ehtoihin. Lisäksi tuulivoimalla paistetut donitsit koko kyttäasemalle, kiitos!

Kirjoitus on julkaistu alunperin 11. huhtikuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite