Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vihreä laivamatkailu ei onnistu

22.3.2013

Ekokyttä

Käyttäjän Ekokyttä kuva

Juttu on julkaistu alun perin 15. maaliskuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Ekokyttä halusi laivamatkaa varatessaan laittaa rahansa ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon. Ei onnistunut. Viking Grace -alus on tullut tunnetuksi siitä, että se käyttää kulkuunsa nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Todellisuudessa laiva kulkee edelleen kaasuöljyllä.

Syyte: Viking Line johtaa suurta yleisöä harhaan lupauksella maakaasumatkasta.

Puolustus: ”Viking Grace ei voi ajaa vielä täysin LNG:llä. Se ei johdu Viking Linesta, vaan siitä, että kaasuyhtiö AGA:n Sea Gas alus valmistuu ja voi toimittaa meille LNG:tä aikaisintaan 23. maaliskuuta alkaen. Sen jälkeen ajamme LNG:llä.

Nyt käytettävä polttoaine on MGO-kaasuöljyä, jonka rikkipitoisuus on 0,1 prosenttia eli hyvin matala. Viking Grace täyttää MGO:lla ajettaessa uudet 2015 voimaan tulevat päästövaatimukset”, tiedotuspäällikkö Christa Grönlund Viking Line konsernista sanoo.

Tuomio: Yhtiön pitää jatkossa tiedottaa, milloin paljon puhuttu uudistus oikeasti toteutuu. Siihen asti yhtiö kertokoon laivan matkustajille, millä polttoaineella ajetaan. Lisäksi kaikille kierros sinisiä enkeleitä laivan yökerhosta, kiitos.

Viite