Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Vihreä Lanka uudistuu

6.5.2011

Juha Honkonen

Vihreä Lanka kääntää kesätauon jälkeen historiassaan uuden sivun. Uudistus on Vihreän Langan suurin.

Sinulle, lukijamme, tuntuvin muutos on ilmestymistiheyden puolittuminen.

Lehti kolahtaa syksystä lähtien postiluukusta joka toinen viikko. Uudessa Vihreässä Langassa on kuitenkin rutkasti enemmän luettavaa kuin nykyisessä: sivuja on noin puolet enemmän.

Alun perin lehden piti olla vieläkin tuhdimpi, mutta vihreiden vaalitappio syö tuloistamme peräti kolmasosan. Niinpä toivomme Sinultakin ymmärrystä sille, että jatkossa luettavaa on nykyistä hieman vähemmän.

Ilmestymistiheyden harventaminen ei johdu vaaleista, vaan uudistusta on suunniteltu vuoden alusta lähtien. Globaali trendi on, että paperilehdet alkavat ilmestyä entistä harvemmin, paksumpina ja aikakauslehtimäisimpinä.

Uutiset luetaan koneen ääressä, taustat ja tarinat kotisohvalla.

Paperinen Vihreä Lanka on lähempänä aikakaus- kuin sanomalehteä. Jutuille varataan oma aikansa, eikä lukemista suoriteta alusta loppuun heti niin kuin useimmiten päivä- ja iltapäivälehdissä.

Lehden olemuksesta tulee nykyistä hieman sliipatumpi. Taitto kevenee, mutta journalistinen anti ottelee yhä raskaassa sarjassa. Keskiosan pitkissä jutuissa voimme syventyä asioihin nykyistä paremmin. Loppuosassa luonto, kulttuuri ja viihde saavat tilaa.

Vaikka säästökuurimme on poikkeuksellisen ankara, Vihreällä Langalla menee lujempaa kuin koskaan.

Sekä netissä että paperilla olemme rikkoneet merkittävät rajapyykit: vihrealanka.fi-sivuilla on noin satatuhatta eri kävijää kuussa ja painetulla lehdellä 10 000 tilaajaa.

Toivon, että sinäkin pysyt vihersuomalaisten äänenkannattajan lukijana.

Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Viite