Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

VR on nyt virallisestikin moottoripyöräkerho

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

2.4.2012

Vesa Sisättö

Entinen VR-yhtymä vaihtoi eilen virallisesti nimekseen MC Stoge. Samalla vuosia jatkunut muutosprosessi konsernista moottoripyöräkerhoksi tuli päätökseensä.

”Moottoripyöräkerhona olemme päässeet eroon monista VR-yhtymää vaivanneista ongelmista”, kertoo MC Stogen presidentti Mr Rautaperse.

”Esimerkiksi junat eivät enää myöhästele. Ja jos joskus myöhästelisivätkin, kukaan ei valita.”

MC Stogella ei ole myöskään ongelmia epälojaaleista tai laiskoista työntekijöistä, sillä sellaisia ei enää ole. Viimeksi sairaslomalla ikkunoita pessyt ja sittemmin oudosti kadonnut työntekijä löytyi Vihdistä ja Espoosta.

”Entiseen VR:n verrattuna nykyinen järjestelmä on älyttömän tuottoisa. Juna-asiakkaatkin kokevat matkustamisen nykyään turvalliseksi, sillä suojelumaksua peritään esimerkiksi kaikilta, jotka oikaisevat Helsingin Asematunnelin kautta”, kuvailee kansliapäällikkö Julle Iskari valtionvarainministeriöstä.

”On luultavaa, että moottoripyöräkerhoistaminen laajennetaan muillekin yhteiskunnan toimialueelle. Valtioneuvostossa on meneillään hanke, jossa kokeillaan, miten poliisitoimi tai aluemaanpuolustus hoidettaisiin moottoripyöräkerhoilla. Kerhot keräisivät itse toimintaansa tarvittavat varat alueen asukkailta, mikä säästäisi byrokratiassa”, Iskari kuvailee.

”Ei ole mikään salaisuus, että valtakunnan johtavat henkilöt ovat jo vuosikausia olleet tiiviissä yhteistyössä moottoripyöräkerhojen kanssa – ja yhä suuremmissa määrin myös kyseisten kerhojen jäseniä. Hyödyt tästä ovat olleen molemminpuolisia”, Iskari korostaa.

Eilen esiteltiin myös MC Stogen jäsenten uusi liiviasu Helsingin entisellä päärautatieasemalla, nykyisellä kerhotilalla.

Ikean ja Bauhausin kyltit yhdistyvät Tampereella

Jo vuosikymmeniä Tampereen eteläpuolista maisemaa koristaneet Bauhausin ja Ikean mainoskyltit yhdistyvät vihdoin.

Liikkeiden välinen kilpailu on johtanut siihen, että kehätien varrella perinteisesti ollut Bauhausin kyltti ja kolmostielle näkynyt Ikean kyltti eivät enää neljännen laajennuksen jälkeen mahdu alueelle törmäämättä toisiinsa.

YK:n välittämien neuvotteluiden jälkeen saatiin aikaiseksi suunnitelma uudesta mainoskyltistä, johon molemmat liikkeet saavat tunnuksensa.

Uuden Ikea-Bauhaus-kyltin mitat ovat kunnioitettavat 10 x 5 kilometriä. Tampereella iloitaan erityisesti siitä, että uusi kyltti on Pohjoismaiden toiseksi suurin, sen ohi menee vain Malmön ja Kööpenhaminan yhdistävä Ikea-kyltti.

Tampereen Ikea-Bauhaus-kyltin arvellaan hyvällä säällä näkyvän Helsinkiin asti.

Kirjoitus on julkaistu alunperin 23. maaliskuuta ilmestyneessä Vihreässä Langassa.

Viite