Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

”Etelän media” on uusi natsikortti

Natalia Baer / Iiro Törmä

Timo Riitamaa
Terveisiä takahuonesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkaile maailmaa eduskunnasta. Natalia Baer / Iiro Törmä

Terveisiä takahuonesta! Kansanedustajan avustaja Timo Riitamaa tarkkaile maailmaa eduskunnasta.

9.2.2009

Timo Riitamaa

Etelän media” on uusi natsikortti.

Natsikortti eli Godwinin laki viittaa käsitteeseen, jonka mukaan (verkko-)keskustelussa ennemmin tai myöhemmin vedetään esiin natsivertaus. Ominaista on, että keskustelu muuttuu tässä vaiheessa yleensä mahdottomaksi. Kortin käyttö kun osoittaa sen mittaluokan suhteellisuudentajun häiriötä, että edellytyksiä keskustelun jatkamiselle ei juuri ole.

Tai en minä ainakaan jaksa vääntää tyyppien kanssa, jotka syyttävät minua natsiksi, kun en hae niille kaupasta tupakkaa, tai kannatan ruuhkamaksuja, tai en kannata armeijan lakkauttamista.

Suhteellisuudentajun lisäksi on syytä epäillä kaikkea muutakin, mitä natsikortin käyttäjä on sanonut. Tällä hetkellä natsikortin käytön nopeusennätystä pitää hallussaan yhdeksän sekunnin haamuajalla kotiäiti Nina Mikkonen, kuten tämä lyhyt Youtube-video osoittaa.

”Etelän media”-kortissa ei ole kyse niinkään suhteellisuudentajun häiriöstä kuin lahottavasta itsepetoksesta. Kuvitelmasta, että vika on kokonaan jossakin muualla kuin peilissä. Natsikortista ”etelän media”-kortti eroaa myös siinä, että sitä käytetään useimmiten verkon sijasta tietyissä paperille painettavissa lehdissä.

Taannoin vaalirahoitussotkun jälkeen keskustan puoluekokouksessa karjuäänestettiin syylliseksi etelän mediaa. Nyt puolueen kannatus pysytteleekin jo tukevan tuntuisesti 20 prosentin alapuolella, mihin syylliseksi on edelleen tarjottu etelän mediaa.

Ärsytyskynnykseni ylitti tällä kertaa vesilain uudistuksesta ja Vuotoksen altaan torppaamisesta kiukutteleva Savon Sanomat. Lehti meni helmikuun 1. päivän pääkirjoituksessaan vieläkin pidemmälle.

Nyt maailman vääryyksiin ei ollut syyllinen yksin etelän media, vaan peräti "etelän ihmiset". Nämä etelän ihmiset (varmaan joku uusi, Savon Sanomien löytämä ihmisrotu) kuulemma estävät rakentamasta Vuotosta, koska se on niille "puhtaasti ideologinen kysymys".

Jos Savon Sanomissa arvellaan että vinksahtanut ideologia estää etelän ihmisiä ymmärtämästä todellisuutta, lehdessä voitaisiin pysähtyä ja pohtia hieman omaa ideologiaa, jos se asettaa altaan rakentamisajan lyhytaikaiset työpaikat tämän maan korvaamattomien luontoarvojen edelle.

Jotain Vuotoksen altaan puolustajista kertoo käytettyjen argumenttien taso.

”Etelän media”-kortti osoittaa sen mittaluokan älyllistä laiskuutta, että puistattaa. Sitä paitsi puhdasta sähköä saa moninkertaisella työllisyysvaikutuksella panostamalla vaikka tuuleen tai bioenergiaan.

Ja juuri kun olin saanut lukea Hesarin sunnuntailiitteestä, minkälainen paratiisi Kuopio on!

Kirjoittaja on kansanedustajan avustaja, joka on asunut puolet elämästään Savon Sanomien levikkialueella. Lisää rokkia, seksiä ja politiikkaa löydät täältä.

Viite