Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hyvä äiti

Mikael Ahlfors

Kaksoset -logo.
KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisinkävi. Mikael Ahlfors

KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisin
kävi.

21.1.2010

Äiti

No niin, nyt kaksoset ovat oppineet ryömimään, vähän alle seitsemänkuisina. Moni äiti olisi riemuissaan, mutta minä en. Onhan se tietysti hienoa, mutta huh, mikä urakka nyt alkaakaan.

Hyvästi leppoisat kahvihetkeni, jolloin kaksoset makailevat lattialle levitetyllä huovalla jokellellen. Hyvästi lattialla retkottavat tietokonejohdot, katkaisimelliset jatkojohdot ja suojaamattomat pistorasiat, hyvästi lattialla lojuvat pienet roskat.

Juuri kun esikoinen lopetti sähköjohtojen tutkimisen ja pikkuesineiden syömisen, kaksoset aloittavat. Ja vielä tuplavoimin, toinen toisessa ja toinen toisessa päässä asuntoa.

Taidan olla huono äiti, kun en jaksa iloita uudesta hienosta vauvavaiheesta.

Äitiminäni kehitystä ja kasvanutta työmäärää ei yhtään helpottanut Kaksplussasta lukemani lääkäri-kirjailija Helinä Siikalan haastattelu. Otsikko ja esirivi lupasivat, että äitiyttä ei tarvitse suorittaa eikä äidin tarvitse tavoitella täydellisyyttä. Mutta mitä sen jälkeen tulikaan!

Jos emme osaa kuunnella "sisäistä viisauttamme", seuraukset näkyvät ruumiissamme.

Voi tulla vaivoja selkään ja niskaan. Torjututkin negatiiviset tunteet välittyvät vauvaan hengityksessä, kosketuksessa, pulssissa, lihasten jännityksessä ja katseessa. Verenkiertomme reagoi tunnetiloihimme ja uloshengittämämme ilman koostumus on tunteistamme riippuvainen.

Aaaaaarghh! Tätä en tiennytkään, ja siinä onkin varmasti syy ongelmiini: uloshengittämäni ilman koostumus on päin honkia. Ja juuri nyt kun toinen kaksonen mönkii kohti esikoisen pikkulegotyömaata, pulssini on jo noussut äidille aivan sopimattomiin lukemiin. Ei tästä tule mitään.

Kuin huonon äitiyteni sinetiksi haastattelun kainalossa kehotetaan purkamaan kielteiset tunteet - juoksulenkkiin tai pikasiivoukseen. Hyvää päivää!

Kaikkein ärsyttävintä oli, että kirjoitus oli suunnattu äideille. Isien uloshengityksen koostumuksesta ei kukaan ollut huolissaan. Varmaan siksi, että kaikista perhevapaiden jakamisyrityksistä huolimatta isät uloshengittävät edelleen päivät pitkät työpaikallaan.

Mutta takuulla stressintäyteisen työpäivän jälkeen isän uloshengitysilma on todellinen ongelma monessa pikkulapsiperheessä.

Eli äiti, kun seuraavan kerran huomaat miehesi pulssin kohoavan tai että hänellä on mahdollisesti torjuttuja negatiivisia tunteita, ehdota hänelle pikasiivousta.

Viite