Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kaikkien puolueiden persut

23.11.2009

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva

Kirjoittaja on kirjailija ja lakimies, joka ostaa aina ulkomaista ruokaa ja toivoo suomalaisten kömpivän Impivaarasta ihmisten ilmoille. Lisää Tontin blogikirjoituksia löydät täältä.

Kirjassa Venäjän poliittiset vitsit (Savukeidas, 2008) on putinismia hyvin kuvaava vitsi:

Putin menee ravintolaan Sergei Ivanovin ja Dmitri Medvedevin kanssa, tilaa:
- Otan vodkaa ja šašlikkia.
Tarjoilija:
- Entä vihannekset?
- Vihannekset ottavat myös vodkaa ja šašlikkia.

Perusvenäläiset nostavat välillä puuhiensa peitteeksi jokusen liberaalin, joilla ei ole valtaa vaikka siltä näyttää.
Savuverhon levittäminen eivät ole venäläinen erityispiirre. Sitä löytyy myös Suomen politiikasta.

Jutta Urpilainen ja Paavo Arhinmäki puhuvat vihreydestä, solidaarisuudesta ja hyvinvointivaltiosta. Oikeasti vasemmistopuolueissa asioista päättävät SAK-miehet, joilta on turha toivoa tukea millekään muulle asialle kuin heidän omalla tulonmaksimoinnilleen.

Vasemmistoliitossa toimii yhä kommunisteja, jotka olivat taannoin korvaamassa demokratiaa yksipuoluejärjestelmällä. Änkyröillä on nuoria seuraajia, eiei-ihmisiä, jotka osaavat vain vastustaa. He lainaavat populistisen laitaoikeiston retoriikkaa ja puhkuvat, että ihmiskunnan ihan kaikki ongelmat johtuvat EU:sta ja ”uusliberalismista”.

Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin charmin takana piileksivät peruskokoomuslaiset. Kuten pohjalainen Kai Pöntinen. Hän on mukana Lapuan Liike -nettikaupassa, josta voi ostaa muun muassa Vihtori Kosola -teepaitoja.

Pöntinen muistetaan eurovaalimainoksesta "Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi. Suomalaisen elämänmuodon puolesta." Hän sai yli 17 000 ääntä.

Olli Rehnin ja Matti Vanhasen liberaalikeskustalaisuus on peittely-yrityksistä kehnoimmasta päästä. Kaikki tietävät mitä asioita Kehittyvien maakuntien miehet ajavat ja millä keinoilla. Peittelyn kohteena ei ole vain kaupunkilaisten elättämien tukiaisviljelijöiden elintaso, vaan puolueen vaikutusvaltainen taleban-siipi, raamattuvyöhykettä edustavat kyöstikarjulat ja hannutakkulat.

Timo Soinin lupsakat letkaukset eivät muuta tosiasiaa, että perussuomalaisten suosion nousu perustuu populistiseen lietsontaan, ulkomaalaisvastaisuuteen ja homofobiaan. Nationalismia ja maahanmuuttajavihaa kiehuvat hullu-uhoajat ovat nyky-Venäjän kulttuurinen lahja Suomelle.

Entä vihreät? He poikkeavat muista vain siinä, että fiksujen osuus on vähän isompi kuin muissa puolueissa ja tällä hetkellä arvoliberaalit ovat vallassa oikeasti.

Kaupunkivihreiden selän takana kuhisee vihreiden perussuomalaissiipi: ruokanationalistit ja linkolalainen kilahtaneisto. He vähät välittävät tutkimustuloksista, jotka kertovat, että kuljetukset ovat häviävän pieni osa ruuan ympäristökuormituksesta.

Vieraiden kulttuurien vaikutusta vimmalla torjuva lähiruokaväki ummistaa silmänsä kehitysmaiden hädältä. Protektionismi ja tukiaisilla ylläpidetty elintarviketuotanto takaa kehitysmaiden kurjuuden jatkumisen. Reilun pelin globaali kauppa olisi parasta kehitysapua.

Viite