Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kaksoset kuntatalouden ahdingossa

Mikael Ahlfors

Kaksoset -logo.
KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisinkävi. Mikael Ahlfors

KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisin
kävi.

25.2.2010

Äiti

Kaksosrattaiden alakerrassa on ollut viime aikoina pakko kuljettaa lapiota, sillä useammin kuin kerran olemme olleet kinosten takia hengenvaarassa.

Kas näin: Ylitämme suojatietä, jonka toisella reunalla on metrin korkuinen aurausvalli. Yritän yhdessä nelivuotiaan kanssa vetää, työntää, repiä ja riuhtoa vaunuja lumivallin yli - turhaan. Nelivuotias vikisee pelosta. Sitten valo vaihtuu ja autot alkavat tulla. Kovaa.

Satunnaiset ohikulkijat ovat monesti nostaneet kanssani painavia tuplarattaita kinoksesta ja huitoneet autoille, että ehdimme alta pois.

Ymmärrän, ettei kaupunki ehdi aurata ennätyslumia kaikkialta, mutta huolestuttavaa on, vahvojen eduista huolehdittaessa vaikeutetaan samalla heikompien menoa, kun autoteiden aurausvallit estävät esimerkiksi pyörätuolilla ja lastenvaunuilla liikkumisen.

Mutta pahempaa on tulossa. Taantuma iskee kuntatalouteen toden teolla tänä vuonna. Helsinkiläispoliitikot ennustavat kevääksi riitaisia budjettikehysneuvotteluja ja väläyttelevät jo leikkauslistoja, joilla kaupunkilaisia valmistellaan karuun menoon.

Kouluja, lastentarhoja, neuvoloita ja terveyskeskuksia todennäköisesti suljetaan. Vanhusten laitospaikkoja vähennetään, eikä ylisuuria ja meluisia päiväkotiryhmiä ainakaan pienennetä. Tervetuloa Helsinkiin, kaksoset.

Heikoilta on helppo ottaa. Kuntaveron reipas korotus tarkoittaisi, että otetaan vahvoiltakin. Se olisi reilua. Kaikkea kun ei kuntalainen voi lumilapiolla korjata.

Viite