Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Maailman vahvin vauva

Mikael Ahlfors

Kaksoset -logo.
KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisinkävi. Mikael Ahlfors

KAKSOSET KESTOVAIPOISSA. Tämä on blogi kaksosista, joiden piti aina käyttää kestovaippoja. Toisin
kävi.

3.2.2010

Äiti

Outoa, että juuri meille tuli maailman vahvin vauva, kun minä ja mieheni emme ole mitään atleetteja. Kaksosista toinen on selvästi tullut enemmän Alexandr Kareliniin kuin meihin. Kun hän ottaa minua poskesta kiinni, siihen jää mustelma.

Toissapäivänä voimavauva irrotti olohuoneen ovenkarmin. Yli kaksimetrinen puukappale ei edes rojahtanut lattialle vaan vauveli piti sitä pystyssä ja söi toista päätä - ja närkästyi kun otin sen häneltä pois.

Hoitopöydällä hän treenaa ahkerasti: jännittää koko vartalonsa sillalle ja hihkuu. Atleettisuus ei olisi niin silmiinpistävää, ellei vieressä olisi toista vauvaa, joka vain hakee mukavan asennon, jokeltelee ja nostaa palleroiset jalat koukkuun vatsan päälle.

Tässä kerrottakoon, että voimavauva on tyttö. Mutta ei se varmasti yllätä ketään, tarkoitukseni onkin kasvattaa tytöistäni vahvoja naisia. Ei heidän tosin tarvitse painiotteluja voittaa, mutta ei se ole pahitteeksikaan. Tytöt saavat olla vahvoja millä tavalla vain.

Kumma kyllä monet tasa-arvoa kannattavat vanhemmatkin ajattelevat, että tytöt ovat vahvoja vain, jos he ovat poikien tavalla vahvoja.

Vanhemmat voivat rehvastella, että meidän tyttö se vain aina leikkii poikien kanssa autoilla. Harvemmin leveillään sillä, että meidän tyttö se aina leikkii bratzeilla. Mutta siitä kannattaa olla yhtä lailla ylpeä. Bratzit voivat olla prinsessoja, käydä kaupassa ja siinä välissä pelastaa maailman, jos haluavat.

Viime vuonna hiekkalaatikon laidalla kohuttiin sukupuolineutraalista kasvatuksesta ja jopa lapsen sukupuolen salaamisesta.

Nyt innostus on laantunut, mutta ehkä sen jälkimaininkina vanhemmat ovat vähän hellittäneet tyttöyden ja poikuuden äärimmäisestä korostamisesta, esimerkiksi pukeutumiskoodista. Kaiken ei enää tarvitse olla sinistä tai punaista, sillä pienokaisille on tarjolla entistä enemmän vihreitä, oransseja ja ruskeita vaatteita.

Minä olen sitä mieltä, että sukupuoli on niin mukava juttu, ettei sitä kannata lapselta riistää. On ihanaa olla tyttö tai poika, ja lapset jos ketkä osaavat nauttia siitä! Pienelle lapselle on selviö, että tyttö ja poika ovat samanarvoisia ja prinsessaleikki ja autoleikki yhtä tärkeitä.

Vanhempien tehtävä on olla sotkematta lapsen päätä omilla ennakkoluuloillaan. Tärkeintä on näyttää lapselle, ettei sukupuoli rajoita elämää, päinvastoin. Tytöt voivat tehdä mitä vain.

Niin kuin pojatkin.





Viite