Vihreän Langan logoVihreän Langan logo
Blogi

Oi aikoja

2.3.2010

Timo Riitamaa

Käyttäjän Timo Riitamaa kuva

Kaksi kesää sitten Iranissa Suomi tunnettiin yhtä Apocalyptica-fania lukuun ottamatta ainoastaan maailman parhaista puhelimista. Nyt Suomi tunnetaan siitä, että nämä samat Nokian puhelinten omistajat lojuvat vankiloissa.

Yleisradion uudistanut ja työntekijöiden tuen saanut toimitusjohtaja saa kenkää julkisuudenkipeytensä takia. Tilalle valitaan loisteliaan lahjakas ja älykäs mies, jolta saadaan maan suurimpaan päivälehteen 30 vuotta brutaalina Islamistisena diktatuurina olleesta maasta sitaatti:

”Kukaan ei tiennyt etukäteen, mitä siinä maassa tulee tapahtumaan.”

Ja ikkunattomissa kellareissa entiset Nokian ystävät makaavat kidutettuina ja kaikista ruumiinaukoistaan verta vuotavina.

Kouluihin saadaan kasvisruokapäivät. Kaupungin virkaiältään vanhemmat virkanaiset kapinoivat 1960-luvulta peräisin olevien vellimuistojen voimalla päätetystä aina kun toimittaja on kuulolla. Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI aikoo valittaa, koska ajoittainen kasvisten syöminen on epäsosiaalidemokraattista.

Tuhannet kunnon kansalaiset epäilevät isänmaallisuuttaan, koska ovat aivan viattomasti syöttäneet lapsilleen tomaatti-mozzarellapastaa jo vuosia.

Sukupolvien välinen railo jatkaa rusahteluaan, kun pinaattilettuja tyytyväisinä syövät koululaiset katsovat välitunnilla YouTubesta Ilkka Taipaleen (sd) itsemurhauhkailua. 

Eikä kukaan huomaa, että kouluissa on jo nyt kolme kasvisruokapäivää viittä viikkoa kohti.

Ydinvoimaa puolustetaan huoltovarmuudella, vaikka keskitetty energiantuotanto ei ole huoltovarmaa.

Sitä pidetään työllistävänä, vaikka uusiutuvien energiamuotojen työllisyysvaikutus olisi monikertainen. Saasteettomana, vaikka mikään kaivostoiminta ei ole ongelmatonta. Ja turvallisena, vaikka yksikään vakuutusyhtiö ei suostu ydinvoimalaa vakuuttamaan.

Lakeja työkseen säätävät kansanedustajat puolustavat turkistarhausta sillä, että kyse on laillisesta elinkeinosta.  Eikä tarhauksen puolustajien logiikalla lasten raiskaamistakaan saa kieltää lailla, koska silloin se vain siirtyy Thaimaan Phuketiin.

Lunta mökin katolta lapioidessa sitä ehtii ihmetellä.
Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri