Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sieniratatouille

Nauti ratatouillea keitetyn ohran tai pastan seurana, räiskäleiden täytteenä tai leivän kanssa.

Nauti ratatouillea keitetyn ohran tai pastan seurana, räiskäleiden täytteenä tai leivän kanssa.

1.9.2009

Saara Törmä

Sekalaiset syyssienet sopivat mainiosti tomaatin seuraan. Tee siis ratatouillea ja nauti sitä esimerkiksi leivän päällä.

4–6 annosta

  • 1 l sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
  • 1 munakoiso
  • 3 sipulia
  • 1 paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaatteja
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • noin 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus chiliä, esim. cayennenpippuria)
  1. Esikäsittele kaikki kasvikset: Puhdista sienet ja paloittele ne tarvittaessa.

  2. Paloittele munakoiso ja ripottele paloille suolaa. Jätä munakoisot odottamaan.

  3. Kuori ja lohko sipulit. Paloittele paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Kalttaa tomaatit, eli tee tomaattien kylkiin viillot ja upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta kuori löystyy. Kuori ja paloittele tomaatit.

  5. Kaada sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna, kunnes neste irtoaa. Jatka paistamista, kunnes sienet ovat kuivia. Kumoa sienet lautaselle odottamaan.

  6. Kuivaa munakoisopalat keittiöpyyhekeseen. Kuumenna pannulla puolet öljystä ja paista munakoisot reilusti ruskeiksi. Kumoa munakoisot odottamaan.

  7. Kuumenna pannulla loput öljystä ja paista sipulit ja paprikat ruskistuneiksi. Lisää lopuksi valkosipuli ja kääntele nopeasti kypsäksi.

  8. Kaada pannulle kaikki aineet ja sekoita. Laske lämpö minimiin, peitä pannu kannella ja anna makujen tasaantua puolisen tuntia.

  9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja esimerkiksi chiliä.





Viite