Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ukko vaanii kadulla

EU-vaaliblogi. Blogissa seurataan eurovaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 7.6. asti.

EU-vaaliblogi. Blogissa seurataan eurovaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 7.6. asti.

28.5.2009

Jukka Vahti

Eurovaalit on ehdokkaalle suuruudenhullu ponnistus: muutaman viikon kampanjoinnilla hänen pitäisi ensin tavoittaa koko valtakunta, ja toisekseen vielä vakuuttaa riittävä määrä ihmisiä omasta erinomaisuudestaan.

Tunnettu lärvi helpottaa hommaa huomattavasti. Paljon riippuu myös käytettävissä olevasta rahasta ja ajasta, kampanjan suunnittelusta ja ahkeruudesta.

Helsingin rautatieaseman kulmilla päivittäin tallustelevana sain käteeni ensimmäisen ehdokasmainoksen hieman yli kuukausi sitten, tarkalleen ottaen 24.4. Se oli kokoomuslaisen ehdokkaan Ukko Metsolan mainos. Sittemmin olen kiittänyt jakelijaa saman miehen mainoksesta vielä kolme kertaa.

Ukko on hallinnut tallaamiani katuja suvereenisti näihin päiviin asti. Keneltäkään muulta en ole sattunut saamaan yhtä montaa mainosta, vaikka olin jo etukäteen päättänyt ottaa vastaan kaikki, joita aktiivisesti tarjotaan. Nyt kaduilla on tietysti jo suorastaan tungosta.

Kaverini kertoi eilen yhteisestä tutustamme, joka oli minun laillani altistunut viime viikkojen aikana toistuvasti Ukko Metsolan kampanjoinnille. Hän oli hetken innoissaan, koska oli jo melkein tehnyt äänestyspäätöksen Metsolan puolesta kampanjoinnin määrän perusteella.

Hän päätti kuitenkin vielä varmistaa asian netissä vaalikoneella. Metsola osoittautui kaikkien puolueiden kaikista ehdokkaista kolmanneksi huonoimmaksi vaihtoehdoksi tutulleni.

Sori, Ukko, ei tainnut tulla kauppoja. Mutta yritys oli hyvä, se on pakko myöntää.

Lisää eurovaaliblogitekstejä löydät täältä.

Viite