Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Värinvaihtoviikot

30.4.2010

Elina Grundström

Käyttäjän Elina Grundström kuva

Puolueet ovat vaihtaneet vappuviikolla ideologioita ja värejä niin, että silmiä särkee. Ensin keskusta ilmoitti olevansa ”Suomen suurin digipuolue” – koska oli avannut uudet nettisivut. Tuskin oli hihitys laantunut, kun kokoomus julisti sivun ilmoituksella kaikissa maakuntalehdissä, että ”sininen on uusi vihreä”.

Vasemmistoliitto päätti keskiviikkona olla ytimekkäästi vain ”vasemmisto”, mikä oli aika yllättävää ja johon demareilla saattaa olla jotain sanomista. Mutta miksi tämän ”vasemmiston” uudessa logossa on enemmän vihreää kuin punaista?

Demareiden viherkohtaus alkaa puolestaan olla ohi, sillä puolue kallistuu nyt enemmän perussuomalaisten suuntaan. Mikähän niidenkin väri on? Ruskea?

Kevään ylivoimainen muotiväri on joka tapauksessa vihreä, kun kristillisdemokraatitkin ovat ilmoittaneet olevansa ”ekokonservatiiveja”.

Varmemmaksi vakuudeksi keskusta juhlii huomenna Vihreää vappua.

Perinteiset punaiset vaput ovat sen sijaan vähentyneet. SAK onkin päättänyt kaapata vapun, joka kuljeskelee isännättömänä vasemmistopuolueiden identiteettikriisin vuoksi. SAK järjestää vappujuhlia, ja se julkisti keskiviikkona tutkimuksen siitä, miten kansalaiset haluavat vappuaan viettää.

Tämä on loogista, koska SAK on voimakkaasti tukenut ydinvoiman lisärakentamista. Se tulee työllistämään Suomessa tuhansia ulkomaalaisia, kuten uutisessamme kerrotaan.

”Kaikki maailman työläiset, liittykää yhteen!”

Enää pitäisi tietää, miksi keskustan uudessa varainhankintakampanjassa luvataan antaa kymmenen prosenttia jokaisesta lahjoituksesta ”suomalaisten hyväksi” eli pelastusliivien hankkimiseen lapsiperheille. Onko keskustapuolueen tukeminen jo niin paha synti, että se pitää hyvittää?

Entä mitä tässä täysin sekaisin olevassa väripaletissa enää kukaan osaa äänestää?

Viite