Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Viinit poliitikkoina

1.4.2010 11.22

Lena Björklund

Ihan lopuksi päätimme henkilöidä maistetut juomat poliitikoiksi. Samalla määrittelimme nyt jo tutuiksi tulleet juomat vielä kerran.

Triade: kesäisyys, lievä makeus, suoruus, jotain uuttakin. Sehän on selvästi tanskalainen meppi Emilie Turunen, EU-parlamentin 2. nuorin edustaja.

Adobe: Vanhanajan parfyymi, käsirasvainen, vähän tylsä, hiukan överi. Löytyi viestintäministeri Suvi Lindén, muttei yksimielisesti.

A...Naudin: Odotuksia, mutta pettymyksiä. Vahva identiteetti. Sitä ei kaipaa aamuyöstä, mutta silti haluaisi tykätä siitä. Esiin ilmestyi ympäristöministeri Paula Lehtomäki, muttei taaskaan yksimielisesti.

Jaubertie: Heitetty oikeiden juomien joukkoon, mutta joutuu seuraavalla kaudella pois. Ulkopuolinen. Etsimättä tuli mieleen olympiamenestyjä, kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi.

Gaules: Punanaamainen valkoviini. Jätkämäinen miellyttävästi. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Mahdollisuudet näkyvissä, mutta maailma ei pelastu. Sehän on Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, muttei yksimielisesti.

Kendermanns: Iloinen, lämmin, elähdyttävä. Ei sovi minkään makean kanssa. Feminiininen. Sarjan vaikein henkilövalinta. Valtava määrä ehdokkaita, enimmäkseen vihreistä. Pitkällisten keskustelujen jälkeen viini henkilöityi Janina Anderssoniksi.

Fritz Haag: Täydellisen asiallinen, mutta sopii myös lörpöttelyhetkeen, jossa käsitellään ihmissuhteita ja juoruja. Anni Sinnemäki löytyi välittömästi!

Savennierès: Omassa sarjassaan. Ylellistä tunnelmaa, ei sovi yhteen oikein minkään kanssa. Koettaa olla vähän arvokkaampi. Siinä meillä Erkki Tuomioja.


Lisää aiheesta:Viite