Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Viinit poliitikkoina

1.4.2010 11.22

Lena Björklund

Ihan lopuksi päätimme henkilöidä maistetut juomat poliitikoiksi. Samalla määrittelimme nyt jo tutuiksi tulleet juomat vielä kerran.

Triade: kesäisyys, lievä makeus, suoruus, jotain uuttakin. Sehän on selvästi tanskalainen meppi Emilie Turunen, EU-parlamentin 2. nuorin edustaja.

Adobe: Vanhanajan parfyymi, käsirasvainen, vähän tylsä, hiukan överi. Löytyi viestintäministeri Suvi Lindén, muttei yksimielisesti.

A...Naudin: Odotuksia, mutta pettymyksiä. Vahva identiteetti. Sitä ei kaipaa aamuyöstä, mutta silti haluaisi tykätä siitä. Esiin ilmestyi ympäristöministeri Paula Lehtomäki, muttei taaskaan yksimielisesti.

Jaubertie: Heitetty oikeiden juomien joukkoon, mutta joutuu seuraavalla kaudella pois. Ulkopuolinen. Etsimättä tuli mieleen olympiamenestyjä, kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi.

Gaules: Punanaamainen valkoviini. Jätkämäinen miellyttävästi. Tulee toimeen kaikkien kanssa. Mahdollisuudet näkyvissä, mutta maailma ei pelastu. Sehän on Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, muttei yksimielisesti.

Kendermanns: Iloinen, lämmin, elähdyttävä. Ei sovi minkään makean kanssa. Feminiininen. Sarjan vaikein henkilövalinta. Valtava määrä ehdokkaita, enimmäkseen vihreistä. Pitkällisten keskustelujen jälkeen viini henkilöityi Janina Anderssoniksi.

Fritz Haag: Täydellisen asiallinen, mutta sopii myös lörpöttelyhetkeen, jossa käsitellään ihmissuhteita ja juoruja. Anni Sinnemäki löytyi välittömästi!

Savennierès: Omassa sarjassaan. Ylellistä tunnelmaa, ei sovi yhteen oikein minkään kanssa. Koettaa olla vähän arvokkaampi. Siinä meillä Erkki Tuomioja.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautettaTwitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri