Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Terveelliset mikroaallot

Paha Mel.
Mikrosalaliitto. Tosiasiassa mikroaaltouunit ovat natsien, sionistien, Yhdysvaltojen ja Al Qaidan juoni, jolla ihmiset säteilytetään tottelevaisiksi kotiorjiksi.

Mikrosalaliitto. Tosiasiassa mikroaaltouunit ovat natsien, sionistien, Yhdysvaltojen ja Al Qaidan juoni, jolla ihmiset säteilytetään tottelevaisiksi kotiorjiksi.

22.8.2008 13.30

Eno

Mikroaaltouuni saattaa olla jopa terveellisin tapa lämmittää pöperönsä.

Nimimerkki ”Energiansäästäjä” kysyy: Jotkut ystäväni eivät tee mitään ruokaa mikrossa, koska se kuulemma tuhoaa ruuan vitamiinit ja muut ravintoaineet. Voiko tämä olla totta?

Eno vastaa: Viime aikoina olen päässyt seuraamaan lähempää serkkupoikani Rauno-Leevin ruoanlaittoa – sälli on valmistanut kaiken ruokansa mikroaaltouunissa varmaan jo 15 vuotta ja on vielä hengissä. Mitä kyllä ihmettelen, koska äijä ei tunnu nauttivan muuta kuin valmispizzoja, pikakahvia ja suuria määriä olutta.

Mikroaaltouuneja on käytetty jo yli 30 vuotta. Jos uunit olennaisesti huonontaisivat ruuan laatua, se näkyisi kansanterveydessä.

Netistä voi kyllä helposti löytää esimerkiksi tieteelliseltä näyttävän artikkelin nimeltä The Hidden Hazards Of Microwave Cooking, jonka ovat kirjoittaneet Anthony Wayne ja Lawrence Newell.

Artikkelissa väitetään mikron aiheuttavan muun muassa hormonihäiriöitä, syöpää, muistinmenetyksiä ja älyllisen tason laskua. Artikkeli on täyttä huuhaata. Sitä levittää yhdysvaltalainen äärikristillinen järjestö, joka tuntuu näkevän salaliittoja – usein juutalaisia sisältäviä – kaikkialla.

Todennäköisesti mikrotettu ruoka on terveellisempää kuin perinteisesti valmistettu. Mikroaallot eivät sinänsä tuhoa ruuasta vitamiineja ja muita herkkiä aineosia, mutta kuumentaminen ylipäätään tuhoaa – teki sen kattilassa hellalla tai pörtsikaapissa.

Hellalla ruoka usein kuumenee kuumemmaksi kuin mikrossa ja ruskistuu. Kemiallinen rakenne alkaa muuttua, eivätkä kaikki tässä prosessissa syntyneet aineet suinkaan ole terveellisiä.

Mutta pirun hyvältä perinteinen sapuska silti maistuu. Onkohan niin, että mikroruoan mauttomuus on paras tae sen terveellisyydestä?


Lisää aiheesta:

  • 1.1.1970


Viite