Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Jyrki Kasvi.
Oikeudet hukassa. Kansalaisoikeudet ja arvokeskustelu ovat unohtuneet, kun Suomesta on rakennettu tietoyhteiskuntaa, sanoo Jyrki Kasvi. Tiina Jutila / Vihreät

Oikeudet hukassa. Kansalaisoikeudet ja arvokeskustelu ovat unohtuneet, kun Suomesta on rakennettu tietoyhteiskuntaa, sanoo Jyrki Kasvi.

Tietoyhteiskunta söi kansalaisoikeudet

8.10.2008 16.30

Vihreä Lanka

Kansalaisoikeudet ja arvokeskustelu ovat unohtuneet, kun Suomesta on rakennettu kehityksen kärjessä kulkevaa tietoyhteiskuntaa.

Esimerkiksi kansallisessa tietoyhteiskuntastrategiassa kansalaisoikeuksista ei mainita sanaakaan, totesi vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi keskiviikkona eduskunnassa käydyssä ajankohtaiskeskustelussa. Keskustelun aiheena oli tietoyhteiskunnan tulevaisuus.

"Tietoyhteiskuntakehitystä ei voi mitata vain maahan kaivetun valokaapelin määrällä. Myös tietoyhteiskunnassa ratkaisevat arvot ja kansalaisten oikeudet. Niistä meidän pitäisi nyt puhua", Kasvi sanoi.

Kansalaisten oikeuksien kannalta hankaliksi asioiksi Kasvi mainitsi muun muassa sähköpostien tunnistetietojen keräämisen ja identiteettivarkaudet internetissä.

Hänen mukaansa on ongelmallista, että uusia lakeja säädetään vasta, kun uusi teknologia on jo laajasti käytössä.

tietotekniikka 
Viite