Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

www.lapinkansa.fi

Lapin Kansan sivut.
Anteeksipyyntö. Lapin Kansan päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula pahoitteli eilisessä pääkirjoituksessa arvioitaan siitä, että samaa sukupuolta olevan kanssa parisuhteessa elävä ei voisi toimia lehden päätoimittajana. www.lapinkansa.fi

Anteeksipyyntö. Lapin Kansan päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula pahoitteli eilisessä pääkirjoituksessa arvioitaan siitä, että samaa sukupuolta olevan kanssa parisuhteessa elävä ei voisi toimia lehden päätoimittajana.

Vino vaatii Alman johdolta selityksiä tai eroa

6.10.2008 9.38

Vihreä Lanka

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino vaatii Alma Median toimitusjohtajaa Kai Telannetta ja hallitusta joko erittelemään valehtelusyytökset tai eroamaan.

Järjestö kannattaa myös Alma Mediaan kohdistuvaa ostoboikottia, kunnes Johanna Korhosen eroon johtaneet syyt saadaan selville.

”Alma Media on toistuvasti ilmoittanut eron syyksi perusteita, joita ei saisi edes kysyä työhaastattelutilanteessa. Kun tähän lisää Korhosen näkemyksen tapahtumien kulusta, on vähintäänkin ihmeellistä ettei Alma Media suostu erittelemään erottamisperusteitaan”, sanoo puheenjohtaja Heikki Korpela järjestön tiedotteessa.

Korhonen erotettiin Lapin Kansan päätoimittajan tehtävistä jo ennen kuin hän ehti aloittaa työnsä. Hänen oman näkemyksensä mukaan irtisanominen johtui siitä, että hänen puolisonsa on nainen. Alma Media on väittänyt Korhosen valehtelevan.

Vinon mukaan väitteet työsuhteen kannalta relevanteista tekijöistä ovat näyttämättä toteen.

”Telanteen sekä Lapin Kansan nykyisen päätoimittaja Tuomi-Nikulan yksisilmäinen käsitys lappilaisista kapeakatseisina ja suvaitsemattomina tuskin perustuu todellisuuteen”, Korpela sanoo.

media  tasa-arvo 
Viite