Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Energiapatukat

Saara Törmä

Energiapatukat.
Uupumus unholaan. Hedelmäsokeri ja kaura pitävät verensokerin tasaisena. Saara Törmä

Uupumus unholaan. Hedelmäsokeri ja kaura pitävät verensokerin tasaisena.

5.9.2008 14.55

Saara Törmä

Leivo uuvahtaneiden kahvitaukojen iloksi kotitekoisia energiapatukoita. Kaura tukevoittaa kuoritaikinan, ja kotimaiset omenat pääsevät täytteeseen.

Taikina

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
  • 1/2 dl kaura- tai muuta maitoa

Täyte

  • 500 g kotimaisia omenoita
  • 1 1/4 dl hedelmäsokeria
  • 1 dl manteleita tai pähkinöitä rouhittuna
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

 

  1. Tee taikina. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokerit ja rasva murumaiseksi. Lisää maito, sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin odottamaan.
  2. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita omenaviipaleiden joukkoon loput täytteen aineet.
  4. Kaavi taikina kulhosta leivinpaperin päälle ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Kauli taikina neliönmuotoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin ½ cm.
  5. Levitä täyte puolelle alalle levyä ja käännä toinen puoli kanneksi leivinpaperin avulla. Painele litteäksi.
  6. Nosta levy taitettuine papereineen uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  7. Anna energiapatukkalevyn jäähtyä täysin.
  8. Leikkaa levy varovasti viipaleiksi, mieluiten sahalaitaisella veitsellä. Siirrä viipaleet kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Energiapatukat säilyvät kylmässä reilun viikon.




Viite