Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tampereen vihreät

Tampereen vihreitä
Tihkua ja tunnelmaa. Pieni vesisade ei lannistanut vihreiden vaalitunnelmaa Tampereella maanantaina.Tampereen vihreät

Tihkua ja tunnelmaa. Pieni vesisade ei lannistanut vihreiden vaalitunnelmaa Tampereella maanantaina.

”Jaksaa, jaksaa!” – kolmea vihreää läpimenijää pidetään Pirkanmaalla selviönä, neljättä mahdollisena

9.4.2019 13.55

Lasse Leipola

Tampere on ollut perinteisesti vihreiden vahvaa kannatusaluetta, mutta sunnuntain vaaleissa odotetaan hyvää saalista myös muualta Pirkanmaalta.

Vihreä Lanka tavoitti Tampereen vihreiden toiminnanjohtaja Tarja Virtasen suoraan vaalikentältä.

”Täällä on vaalimökillä on hyvä tunnelma, vaikka vettä tihuttaa. Useampi ehdokas paikalla ja ihmiset ovat innoissaan.”

Hän kertoo, että vihreät on saanut näkyvyyttä aiempaa enemmän myös Tampereen ulkopuolella.

”Meillä on ollut tilaisuus esimerkiksi Mänttä-Vilppulassa, jossa ei ole montaa vihreää aktiivia, mutta hekin haluavat tehdä osansa.”

Julkisuudessa on myös veikkailtu, että perinteisesti vahvasti edustettujen tamperelaisten rinnalla eduskuntaan saattaisi nousta myös nokialainen vihreä, Piila Paalanen. Nokian vihreä noste näkyi kaksi vuotta sitten kuntavaaleissa, kun puolue nousi kaupungin suurimmaksi.


Virtanen pitää selvänä, että Pirkanmaan vihreät saavat vaaleista ainakin kolme kansanedustajaa. Kolmea paikkaa povataan myös Vihreän Langan viimeviikkoisessa analyysissä.

”Jos prosentit vielä vähän nousevat, voi tulla neljäskin. Monella onkin nyt sellainen 'jaksaa, jaksaa' -meininki päällä. Yhteishenki on hyvä ja ehdokkaat tekevät töitä yhdessä”, Virtanen sanoo.

Vihreillä on ollut näissä vaaleissa kautta Suomen eräänlainen kotikenttäetu, sillä puolueelle tuttu ilmastoteema puhuttaa nyt kaikkialla – myös Pirkanmaalla. Toinen kansalaisia kiinnostava teema ovat sosiaali- ja terveyspalvelut.

”Sote-uudistus kiinnostaa käytännön tasolla, eli miten hoitopalvelut järjestetään. Ja ilmastonmuutoksen hillinnän sosiaalinen tasa-arvoisuus kiinnostaa. Pirkanmaa on laaja alue, joten ilmasto liittyy liikenteeseen. Siis siihen, miten esimerkiksi bussiliikenne järjestetään.”

Vihreät  pirkanmaa  Tampere  eduskuntavaalit  eduskuntavaalit19 
Viite