Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Kohti uusia töitä. Antero Vartia ei pyri enää eduskuntaan.Iiro Törmä

Kohti uusia töitä. Antero Vartia ei pyri enää eduskuntaan.

Antero Vartia ei pyri enää eduskuntaan

13.10.2018 16.13

Sammeli Heikkinen

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia ei pyri eduskuntaan kevään vaaleissa. Helsinkiläinen Vartia on ensimmäisen kauden edustaja.

Vartia kertoo Facebook-päivityksessään keskittyvänsä ilmastonmuutoksen torjuntaan, muttei vielä kerro tarkemmin miten. Hän sanoo, että uusi projekti vie aikaa niin paljon, ettei eduskuntatyöhön ole mahdollista keskittyä samaan aikaan.

Vartia myi aiemmin tässä kuussa myös osuutensa Löyly-saunaravintolasta liikekumppanilleen näyttelijä Jasper Pääkköselle.

”On aika päästä rakentamaan jotain uutta ja arvokasta. Tällä kertaa se ei ole rakennus, vaan työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi”, Vartia kommentoi kauppaa Facebookissa.

Eduskuntauransa aikana Vartia on profiloitunut erityisesti nykyisen apteekkijärjestelmän purkajana ja yritystukien leikkaajana. Puheenvuoroissaan hän on korostanut ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun ja poliittisen yhteistyön tärkeyttä.

Yrittäjätaustainen Vartia kertoi Vihreän Langan haastattelussa, ettei enää kannata vastikkeetonta perustuloa.

Näyttelijänä ja juontajana aiemmin tunnettu Vartia nousi politiikan julkisuuteen 2014 eurovaaleissa, joissa hän sai monien yllätykseksi lähes 15 000 ääntä. Europarlamenttiin tämä ei riittänyt, mutta seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa lohkesi kansanedustajan paikka.
Viite