Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Hakattu metsä
Entinen hiilivarasto. Hallituksen aikeet lisätä hakkuita uhkaavat vesittää Suomen päästövähennykset.Lasse Leipola

Entinen hiilivarasto. Hallituksen aikeet lisätä hakkuita uhkaavat vesittää Suomen päästövähennykset.

Bios: Raportti paljastaa karun totuuden Suomen päästöistä

5.9.2018 15.25

Lasse Leipola

Suomen kokonaispäästöt ovat vaarassa kasvaa merkittävästi lähitulevaisuudessa, varoittaa Bios-tutkimusyksikkö. Se nostaa esiin Suomen YK:lle viime talvena toimittaman raportin, jonka mukaan Suomen kokonaispäästöt ovat 2030 jopa puolet korkeammat kuin vuonna 2015.

Raportissa Suomen varsinaisten päästöjen arvioidaan vähenevän 56 megatonnista 48 megatonniin. Mutta samaan aikaan hallituksen kaavailemat lisähakkuut pienentävät hiilinielua 26 megatonnista neljään megatonniin.

Suomen metsiin sitoutuu vuonna 2030 siis huomattavasti nykyistä vähemmän hiiltä, minkä vuoksi Suomen kokonaispäästöt kasvavat 30 megatonnista 44 megatonniin.

”Suomen ilmastopolitiikan vaikuttavuudesta vallitsee laajasti virheellisiä ja ristiriitaisia käsityksiä. Ilmastopolitiikan ja julkisen keskustelun lähtökohdaksi on otettava luotettavin käytettävissä oleva tieto Suomen ilmastopäästöjen kehityssuunnasta”, Biosin tiedotteessa vaaditaan.

Bios on Koneen säätiön rahoittama monitieteellinen tutkimusyksikkö, jonka tavoitteena on tuoda ympäristön tilaan liittyväät tiedettä esiin ymmärrettävässä muodossa ja siten tukea yhteiskunnallista keskustelua.
Viite