Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Bloggaaja Noora Shingler vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi

Bettina Lamspringe

Noora Shingler on nostanut esiin sen, että Suomessakin myytävässä kosmetiikassa käytetään aineita, jotka on EU:ssa kielletty. "Tuotteita saa myydä, kunnes niiden vaarallisuudesta on riittävän monta tutkimusta ja lainsäädäntö ehtii ne kieltää.”Bettina Lamspringe

Noora Shingler on nostanut esiin sen, että Suomessakin myytävässä kosmetiikassa käytetään aineita, jotka on EU:ssa kielletty. "Tuotteita saa myydä, kunnes niiden vaarallisuudesta on riittävän monta tutkimusta ja lainsäädäntö ehtii ne kieltää.”

13.2.2019 9.56

Riikka Suominen

Kemikaalicocktail-blogistaan tunnettu toimittaja ja tietokirjailija Noora Shingler lähtee vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä.

Shinglerin tavoite on tehdä Suomesta ilmastotyön edelläkävijä. Hiilineutraalissa Suomessa muun muassa maataloustuet on suunnattava ekologisiin, eettisiin ja tuotekehitystä edistäviin tuotantotapoihin.

”Yhdentoista vuoden kuluttua koulumaito tarkoittaa kaurajuomaa, eivätkä aikuisetkaan enää juo työpaikkaruokaloissa lehmänmaitoa. Sen hiilijalanjälkeen perustuva hinta on liikaa työpaikan kanttiinille.”

Shingler visioi, että vuonna 2030 Suomessa kukoistaa kotimaisten, kasvipohjaisten innovaatioiden valikoima, josta on pystytty tekemään myös vientituotteita.

”Olen omistanut viimeiset yksitoista vuotta työurastani blogille, joka on innostanut kymmeniätuhansia suomalaisia kriittisemmän, tiedostavamman ja ekologisemman elämäntavan pariin. Olen ollut siinäkin kansan edustaja”, Shingler sanoo.

Kun vihreät kysyi Shingleriä ehdolle, tuntui politiikka luontevalta askeleelta.

”Tuntuu että moni asia, josta olen kirjoittanut, ei edisty. Esimerkiksi kosmetiikan mikromuovit ja hormonihäiriköt on asia, josta media ei kirjoita eikä luo painetta poliitikoille. Yhtenä syynä hiljaisuuteen ovat kosmetiikkajätit, jotka rahoittavat esimerkiksi naistenlehtiä.”

eduskuntavaalit  vaalit  politiikka  kemikaalit 


Lisää aiheesta:Viite