Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Brexit voi poistaa EU:n uudistusten tulpan – nämä päätökset Euroopassa merkitsevät

18.9.2018 10.27

Jenni Leukumaavaara

Mikä poliittinen päätös Euroopassa vaikuttaa lähiaikoina eniten ihmisten elämään? Tätä kysyimme viideltä asiantuntijalta. Ja he vastasivat näin:


”Sillä, mitä Brexitissä lopulta tapahtuu, voi olla aika paljon merkitystä. En tiedä, onko se varsinainen poliittinen päätös, mutta toki populistipuolueiden kannatuksen kehitys Euroopassa on merkittävä asia.”

Ekonomisti ja verkkomedia MustReadin osakas Heikki Pursiainen.


”Mitä tapahtuu, kun Brexit-neuvottelut ovat ohi? Voi olla, että Britannian lähdettyä esteet monilta EU:n uudistuksilta poistuvat. Syksyn puheenjohtajamaalle Itävallalle maahanmuutto on ykkösaihe.”

Johtava neuvonantaja ja Miltton Networksin osakas Elina Moisio.


”Talouspolitiikan näkökulmasta on tärkeää, jatketaanko elvyttävää rahapolitiikkaa. Kevään eurovaalit vaikuttavat siihen, minkä agendan uusi EU-komissio ottaa: ottaako se esimerkiksi ilmastonmuutoksen vakavasti.”

Sosten pääekonomisti Jussi Ahokas.


”Ilmastonmuutos ja Pariisin
sopimuksen kohtalo. Euroopan sisällä on jännitteitä. Samaan aikaan olemme hieman sokeita EU:n lähialueiden ja Balkanin kehitykselle. Siellä on jonoa Euroopan unioniin. Toivon, että EU:n itseruoskintavaihe päättyy ja integraation laajeneminen nähdään positiivisena asiana.”

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto.


”EU:n turvapaikkapolitiikan ja Dublin-järjestelmän uudistaminen. Suomessa tähän liittyy Migrin ulkoinen selvitys. Jos ihmiset epäilevät turvapaikkaprosessia, olemme luottamuksen kannalta kestämättömässä tilanteessa.”

Yliopistonlehtori ja yliopistotutkija Hanna Wass.

eurovaalit  euroopan unioni  turvapaikkapolitiikka  brexit  pariisin sopimus 
Viite