Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Aikaa perheelle. Hanna Halmeenpää jättää eduskunnan.Vihreät

Aikaa perheelle. Hanna Halmeenpää jättää eduskunnan.

Halmeenpää ei ehdolle eduskuntaan – 11 vihreää kansanedustajaa hakee jatkoa

4.1.2019 12.31

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Halmeenpää kertoo kuitenkin olevansa kiinnostunut ehdokkuudesta eurovaaleissa, mikäli puoluehallitus nimeää hänet ehdokkaaksi.

”Pidän tärkeänä, että vihreillä on kaikissa vaaleissa vahva edustus eri puolilta maata, ja että vaalikeskusteluissa esillä ovat kaikki meille tärkeät teemat myös pohjoisen näkökulmasta”, Halmeenpää sanoo Vihreälle Langalle.

Halmeenpää asuu Pohjois-Pohjanmaan Kalajoella ja on ollut vihreiden pohjoisin kansanedustaja. Hän pääsi 2015 vaaleissa eduskuntaan Oulun vaalipiiristä.


Halmeenpää kertoo harkinneensa miltei koko syyskauden perusteellisesti tulevia eduskuntavaaleja.

Hänen mukaansa työ kansanedustajana on erittäin motivoivaa ja mielekästä, mutta kansanedustajuuden ja perhe-elämän yhdistäminen on tällä haavaa hankalaa.

Halmeenpäällä on puolisonsa kanssa neljä alaikäistä lasta. 

”Elämme parhaillaan täyteläistä aikaa, jossa kaksi päivittäin läsnäolevaa vanhempaa on tarpeen huolehtimaan neljän alaikäisen lapsemme sujuvasta arjesta ja perheen elämänmenosta. Tässä kohtaa sille on viisasta raivata tilaa”, Halmeenpää sanoo.

Hänen mukaansa ratkaisuun ei liity mitään muita vaikuttimia. Vihreiden työ politiikassa menee Halmeenpään mielestä oikeaan suuntaan.

”Kaiken aikaa rakennetaan pitkäjänteisiä polkuja tuleville vuosille siihen suuntaan, johon me vihreät politiikassa ja yhteiskunnassa haluamme vaikuttaa. Olen saanut runsaasti tukea ja kannustavaa palautetta monilta tahoilta, olen siitä todella kiitollinen”, Halmeenpää kertoo.

Halmeenpää aikoo jatkaa puolueen varapuheenjohtajana ja olla mukana puolueen vaalikampanjassa.


Vihreiden nykyisestä viidentoista kansanedustajan eduskuntaryhmästä neljä on kertonut luopuvansa kansanedustajuudesta.

Halmeenpään lisäksi Jani Toivola, Antero Vartia ja Ville Niinistö ovat ilmoittaneet, etteivät pyri jatkokaudelle eduskuntaan.

Jatkohalukkuutensa eduskuntaan ovat ilmoittaneet Pekka Haavisto, Olli-Poika Parviainen, Outi Alanko-Kahiluoto, Emma Kari, Krista Mikkonen, Ozan Yanar, Jyrki Kasvi, Johanna Karimäki, Heli Järvinen, Satu Hassi ja Touko Aalto.

Vihreät  eduskunta  eduskuntavaalit  politiikka 
Viite