Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iiro törmä

iiro törmä

Historiallinen vihreä ministerikolmikko lähtee hallitustyöhön ilmasto ja ihmisoikeudet edellä

6.6.2019 18.46

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden puheenjohtaja ja ulkoministeri Pekka Haavisto kuvaili torstaina nimitettävän hallituksen alkua ”hienoksi päiväksi Suomen vihreille ja laajemmin ajatellen maailman vihreälle liikkeelle”.

Vihreät sai ulkoministerin, sisäministerin sekä ympäristö- ja ilmastoministerin salkut.

”Suomella on hallitusohjelma, joka lähtee kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksen torjunnasta liikkeelle, ja tässä hallituksessa on kolme vihreää ministeriä”, Haavisto sanoi Säätytalolla torstaina illansuussa pidetyssä hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Hän oli tyytyväinen esimerkiksi hallitusohjelman mittaviin raideliikennehankkeisiin.


Ympäristö- ja ilmastoministerinä
aloittanut Krista Mikkonen sanoo totuttelevansa siihen, että on ”muuttumassa instituutioksi”. Ympäristö- ja ilmastoministerin salkkua hän pitää itselleen luontevana. Mikkonen on koulutukseltaan biologi.

”Ministerinä koen valtavaa vastuuta ympäristöstä ja luonnon hälyttävästä monimuotoisuuden katoamisesta”, Mikkonen sanoo.

Ministerin tehtäviin kuuluu myös ilmastoasioiden koordinointi eri ministeriöiden kesken.


Ministereiden työt lähtevät liikkeelle rivakasti. Sisäministeri Maria Ohisalo siirtyi Säätytalolta suoraan ministeriöönsä. Jo tulevat päivät ovat täynnä virallista ohjelmaa.

”Lähden innokkaana ja nöyrin mielin tehtävään. Tässä työssä pääsen puhumaan uusista turvallisuuhista, kuten ilmastonmuutoksesta ja eriarvoisuudesta” Ohisalo sanoo.

Ohisalon tontille kuuluvat turvapaikka-asiat. Ohisalo sanoo haluavansa tuoda ihmisoikeudet takaisin turvapaikkaprosessiin.

”Haluan, että jokaisella taataan sellainen käsittely, että oikeusturva toteutuu”, Ohisalo sanoo.

Vihreät  hallitus 
Viite