Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät & outialanko.fi

Pekka Haavisto ja Outi Alanko-Kahiluoto
Vihreät & outialanko.fi

Ketkä ovat käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi? Outi Alanko-Kahiluoto ja Pekka Haavisto asettuneet ehdolle

30.10.2018 16.36

Vihreä Lanka

Vihreät valitsee lauantaina 3.11. uuden puheenjohtajan. Päätöksen tekee puoluevaltuuskunta. Vihreän Langan päivittyvässä jutussa seurataan, ketkä ovat käytettävissä tehtävään ja ketkä eivät. (Juttu päivitetty 1.11. kello 14.06)

Kyllä

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto kertoi 28. lokakuuta lähettämässään tiedotteessa olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Pekka Haavisto ilmoitti torstaina sosiaalisessa mediassa olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi.

Ei

Varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää ei ole käytettävissä. (Vihreä Lanka 24.10.)

Kansanedustaja Satu Hassi vahvisti keskiviikkona Vihreälle Langalle, ettei näe tarvetta asettua ehdolle: ”Ei vaikuta siltä, että minun tarvitsisi ryhtyä aktiivisesti pohtimaan. Esimerkiksi Outi Alanko-Kahiluoto, joka on ainoa tähän mennessä ilmoittautunut, on ihan hyvä ehdokas. Emma Kari tietääkseni vielä pohtii. He ovat molemmat sellaisia, etten koe tarvetta, että minun pitäisi ängetä.”

Kansanedustaja Emma Kari kertoi torstaina Twitterissä päättäneensä ”vakavan harkinnan jälkeen”, ettei ole käytettävissä puheenjohtajaksi.

Varapuheenjohtaja Veli Liikanen: ”En tavoittele puheenjohtajuutta, ainakaan vielä. Asia ei ole minulle nyt ajankohtainen.” (Länsi-Savo 24.10.)

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen ei ole käytettävissä. (Vihreä Lanka 24.10.)

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Kaisa Hernberg kertoi viime viikolla Twitterissä, ettei ole käytettävissä. 

Varapuheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi Vihreälle Langalle maanantaina 29. lokakuuta, ettei tavoittele puheenjohtajan paikkaa.

Kansanedustaja Olli-Poika Parviainen kertoi tiistaina 30.10. lähettämässään tiedotteessa, ettei ole käytettävissä tehtävään.

Kaupunginvaltuutettu Oras Tynkkynen kirjoitti tiistaina Facebookissa, ettei ole mukana kisassa. Hän arvioi, että puoluevaltuuskunta pääsee valitsemaan hyvistä ehdokkaista ilman häntäkin.

Kansanedustaja Ville Niinistö sanoi keskiviikkona Aamulehden haastattelussa, ettei ole käytettävissä puheenjohtajaksi. Niinistö myös sanoi, ettei enää lähde eduskuntavaaliehdokkaaksi, mutta harkitsee vielä eurovaaleja. 

Vihreät  puheenjohtaja  puoluepolitiikka 
Viite