Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Krista Mikkonen
Voitto vai hoito edellä? Vihreiden Krista Mikkonen kysyy, onko hallitus valmis rajoittamaan yksityisten yritysten voitontavoittelua hoiva-alalla ja varhaiskasvatuksessa.Vihreät

Voitto vai hoito edellä? Vihreiden Krista Mikkonen kysyy, onko hallitus valmis rajoittamaan yksityisten yritysten voitontavoittelua hoiva-alalla ja varhaiskasvatuksessa.

Krista Mikkonen: Vanhukset ja lapset eivät saa olla voitontavoittelun välineitä

21.2.2019 12.43

Jenni Leukumaavaara

Viime viikkoina paljastuneet ongelmat vanhustenhoidon ja varhaiskasvatuksen laadussa ja valvonnassa edellyttävät kohtuuttoman voitontavoittelun rajoittamista, vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sanoo.

Mikkonen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, onko hallitus valmis rajoittamaan yksityisten yritysten voitontavoittelua hoiva-alalla ja varhaiskasvatuksessa.


Mikkonen muistuttaa
, että vanhustenhoivan ja varhaiskasvatuksen ensisijaisena tarkoituksena on taata jokaiselle laadukas ja tarpeen mukainen hoiva ja kasvatus.

”Tarvitsemme sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajiksi myös yrityksiä, mutta voitontavoittelu ei voi nousta niiden tärkeimmäksi tavoitteeksi”,  Mikkonen sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Mikkosen mielestä hoivapalveluissa voittoja voitaisiin rajoittaa esimerkiksi vastaavalla tavalla kuin sähkön siirtohinnoittelussa. Sähkön siirtohinnoittelussa on käytössä tuottokatto.

”Varhaiskasvatuksesta voitontavoittelu on rajattava kokonaan pois samalla tavalla kuin peruskoulustakin”, Mikkonen sanoo.

Vihreät oli aiemmin helmikuussa mukana opposition välikysymyksessä vanhustenhoidosta.

vanhustenhoito  varhaiskasvatus  eduskunta  Vihreät 
Viite