Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuka on syksyn kiinnostavin poliittinen henkilö?

19.9.2018 17.29

Jenni Leukumaavaara

Politiikka henkilöityy ja kansanedustajat luopuvat tehtävistään. Ketä tänä syksynä kannattaa seurata politiikan kentällä? Näin asiantuntijamme arvioivat:


”Pystyykö Antti Rinne (sd.) johtamaan SDP:n voittoon ja päätymään pääministeriksi? Millainen pääministeri hänestä tulisi? Jussi Halla-ahon (ps.) menestys perussuomalaisten puheenjohtajana on kiinnostavaa ja karmivaa seurattavaa.

Ekonomisti ja verkkomedia MustReadin osakas Heikki Pursiainen.


”Antti Rinne
on tähän mennessä onnistunut hyvin. Häntä suojataan puheenjohtajana ainakin kahden täysipäiväisen avustajan voimin. Vaalipaneeleissa Rinnettä ei kuitenkaan voi suojella. Pyrkiikö vuolassanainen ja yksityiskohdissa pyörivä ay-persoona esiin?”

Johtava neuvonantaja ja Miltton Networksin osakas Elina Moisio.


”Touko Aalto
(vihr.). Kiinnostavaa nähdä, miten Aalto lähtee haasteellisen alkukautensa jälkeen luotsaamaan puoluettaan kohti tärkeää vaalivuotta. Linjan pitää kirkastua, mutta mihin suuntaan se kirkastuu, on vielä auki.”

Sosten pääekonomisti Jussi Ahokas.


Maria Ohisalo (vihr.) aloittaa Touko Aallon tuuraamisen haasteellisena hetkenä. Akateemisen opintien huipulle noussut köyhyystutkija voi vielä yllättää. Vihreissä tarvitaan raikasta ja energistä otetta, ja Ohisalolla on nyt kaikki mahdollisuudet. Tilanteet tulevat politiikassa usein pyytämättä ja yllättäen, kuten on taas kerran nähty. Vihreä juna voikin puksuttaa vaalivoittoon.”

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto.


”Vihreät ja kokoomus ovat lähestymässä yksittäisten henkilöiden kautta, esimerkkinä vaikka Juhana Vartiainen (kok.) ja Antero Vartia (vihr.). Itse seuraan Maria Ohisaloa ja Pilvi Torstia (sd.). Ohisaloa seuraamalla pysyy hyvin perillä eriarvoisuuteen ja ilmastoon liittyvistä kysymyksistä.”

Yliopistonlehtori ja yliopistotutkija Hanna Wass.

eduskunta  politiikka  eduskuntavaalit 2018  Vihreät  kokoomus  sdp 
Viite