Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

handout

handout

Lawson Hellu pyrkii Oulusta eduskuntaan: ”Loppu koulutusleikkauksille”

26.3.2019 16.01

Vesa Sisättö

”Vihreää valoa ihmisille” on oululaisen Latekoe Lawson Hellun slogan eduskuntavaaleissa. Lapset ja nuoret ovat hänelle erityisen tärkeitä.

”Hyvä koulutus antaa mahdollisuuksia elämässä. Suomessa koulutettu nuori voi löytää työtä myös muualta Euroopasta, eikä tarvitse aloittaa pohjalta. Koulutusleikkauksien on loputtava”, hän sanoo.

Lawson Hellu on toiminut politiikassa jo 20 vuotta. Hän on neljättä kautta kunnallispolitiikassa. Aluksi hän istui Oulunsalon kunnanvaltuustossa, sittemmin Oulun kaupunginvaltuustossa.

Nyt hän on Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja. Koulutukseltaan Latekoe Lawson Hellu on tietoliikenneinsinööri.


”Minut tunnetaan Oulun seudulla. Kun olen kampanjoinut vaalipiirin kaukaisemmissa kolkissa, kuten Kainuussa, minua ei niinkään tunneta. Näissä vaaleissa ajattelin keskittyä kampanjoimaan Oulun seudulla.”

Lawson Hellu on raitiotien kannattaja.

”Hanke edistyy ikävä kyllä hitaasti. Valtiolta pitäisi saada tukea ratikkaan 30 prosenttia ja mukaan hankkeeseen voisi tulla myös yrityksiä.”


Rakentaminen
on eräs Lawson Hellua lähellä oleva aihe. Häntä huolestuttaa rakentamisen heikko laatu, joka syntyy kiireestä ja halusta laskea kustannuksia.

”On kauheaa katsella kuin työmailla perjantaina jätetään koko viikonlopuksi laudat ja muut rakennustarvikkeet makaamaan lumeen. Kuivaketjun pitäisi säilyä katkeamattomana, jotta kosteusvaurioilta vältyttäisiin”, Latekoe Lawson Hellu sanoo.

”Järkyttävää, että Helsingin uudessa lastensairaalassa on havaittu kosteusvaurioita vain kolmen kuukauden käytön jälkeen.”


Vihreät haluaa, että Suomi on hiilineutraali 2030. Mitä muuta Suomen pitää tuolloin olla?

”Ainakin Hanhikiven ydinvoimahankkeen pitää olla peruttu. Haluaisin myös, että nuorten ongelmia pystyttäisiin ehkäisemään ennalta enemmän. Vanhuksille pitäisi tarjota mahdollisuus nauttia työuran jälkeen elämästä ilman että kaikki raha menee hoitoon.”


Mikä on tärkein henkilökohtainen valinta, jonka olet tehnyt ilmastonmuutoksen vuoksi?

”Kuljen matkat julkisilla, vaikka asunkin haja-asutusalueella. Perheellämme on yksi auto, jota käyttää vaimo pitkiin työmatkoihin.”

Vihreät  eduskuntavaalit 
Viite