Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

iiro törmä

Maria Ohisalo
Äänikuningatar. Eduskuntavaaleissa Maria Ohisalo sai Helsingin neljänneksi eniten ääniä.iiro törmä

Äänikuningatar. Eduskuntavaaleissa Maria Ohisalo sai Helsingin neljänneksi eniten ääniä.

Maria Ohisalo pyrkii vihreiden puheenjohtajaksi

30.4.2019 9.20

Riikka Suominen

Maria Ohisalo pyrkii vihreiden puheenjohtajaksi. Hän ilmoitti asiasta tänään tiistaina eduskunnan valtiosalissa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

”Haluan, että vihreät on koko Suomen puolue, jossa on mukana kuntapäättäjiä, kansanedustajia ja meppejä Sodankylästä Helsinkiin”, Ohisalo sanoi.

Hänen tavoitteensa on, että vihreät ottaa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa paikkansa suurten puolueiden joukossa.

Ohisalo sanoi, että hänelle tärkeintä politiikassa on ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta.

”Hyvinvointivaltiossa jokaisesta voi tulla mitä vaan. Politiikka on jokaisen asia.”


34-vuotias Ohisalo on ammatiltaan köyhyystutkija ja toiminut vuodesta 2015 vihreiden varapuheenjohtajana. Hän sai laajempaa julkisuutta viime syksynä sijaistaessaan sairastunutta puheenjohtajaa Touko Aaltoa.

Politiikan kommentaattoreiden mielestä Ohisalo selvisi sijaispestistä hyvin. Moni odottikin, että hän olisi ollut ehdolla, kun Aallolle valittiin seuraajaa viime marraskuussa.

Ohisalo itse perusteli päätöstään jättäytyä syksyllä kisasta sillä, että eduskunta- ja eurovaalien vuoksi pätkäpuheenjohtajaksi tarvittiin koko Suomen tuntema vihreä henkilö. Paikkaan valittiin Pekka Haavisto. Hänen pestinsä päättyy Porin puoluekokoukseen kesäkuun puolivälissä.


Jos puoluejohtajakisaan ilmoittautuu muita kiinnostuneita, valitsevat vihreät puheenjohtajan neuvoa-antavan jäsenäänestyksen pohjalta. Jäsenäänestykseen saavat osallistua kaikki vihreiden jäsenet, eli toukokuun alkuun mennessä puolueen jäsenmaksun maksaneet henkilöt.

Lähes koko puolueen johto on vaihtumassa, koska Ohisalon lisäksi myös varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpäällä tulevat kaudet vihreiden rotaatiosääntöjen mukaan täyteen. Samoin puoluekokous valitsee seuraajan puoluesihteeri Lasse Miettiselle.

 

Korjattu 30.4.2019 klo 14.45 Tarkennettu, että lähes koko puolueen johto uudistuu. Varapuheenjohtaja Veli Liikasella rotaatiosääntö ei tule kesällä täyteen.

Vihreät  puheenjohtajavaali  vihreät politiikka  puheenjohtaja  puoluekokous 
Viite